Ikea geeft instructies voor ludieke alternatieven blauwe zak | RetailDetail

Ikea geeft instructies voor ludieke alternatieven blauwe zak

Ikea geeft instructies voor ludieke alternatieven blauwe zak

Ikea heeft in Dubai een beperkte oplage uitgebracht van de bekende blauwe Frakta-tas. Die bevat instructies waarin kort staat beschreven hoe de tas ook op een andere manier kan worden gebruikt.

Beperkte oplage snel uitverkocht

Naast de instructies zijn er ook stippellijnen op de tas aangebracht, zodat gebruikers weten waar ze exact moeten knippen als ze de blauwe tas op een andere manier willen gebruiken. Enkele voorbeelden van alternatieven zijn een schort, een slabbetje of zelfs een vestje voor de kat of hond. De tassen met de instructies werden in beperkte oplage gemaakt en bleken bijzonder populair, want na een week waren ze al uitverkocht. Gelukkig heeft Ikea beloofd om er nog meer te produceren.

 

De promotiestunt van Ikea heeft twee oorsprongen. Om te beginnen is het een extreem voorbeeld van de duurzaamheidsstrategie die bij het Zweedse woonbedrijf wordt gevoerd, maar langs de andere kant is het natuurlijk ook een knipoog naar het modemerk Balenciaga. Dat bracht een tas op de markt die heel veel weg had van de Frakta tas, maar wel een fors prijskaartje had. Dat zorgde toen op het internet al voor heel wat hilariteit, waarbij er al alternatieve gebruiken van de Frakta tas opdoken op sociale media.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.