Ikea geeft instructies voor ludieke alternatieven blauwe zak | RetailDetail

Ikea geeft instructies voor ludieke alternatieven blauwe zak

Ikea geeft instructies voor ludieke alternatieven blauwe zak

Ikea heeft in Dubai een beperkte oplage uitgebracht van de bekende blauwe Frakta-tas. Die bevat instructies waarin kort staat beschreven hoe de tas ook op een andere manier kan worden gebruikt.

Beperkte oplage snel uitverkocht

Naast de instructies zijn er ook stippellijnen op de tas aangebracht, zodat gebruikers weten waar ze exact moeten knippen als ze de blauwe tas op een andere manier willen gebruiken. Enkele voorbeelden van alternatieven zijn een schort, een slabbetje of zelfs een vestje voor de kat of hond. De tassen met de instructies werden in beperkte oplage gemaakt en bleken bijzonder populair, want na een week waren ze al uitverkocht. Gelukkig heeft Ikea beloofd om er nog meer te produceren.

 

De promotiestunt van Ikea heeft twee oorsprongen. Om te beginnen is het een extreem voorbeeld van de duurzaamheidsstrategie die bij het Zweedse woonbedrijf wordt gevoerd, maar langs de andere kant is het natuurlijk ook een knipoog naar het modemerk Balenciaga. Dat bracht een tas op de markt die heel veel weg had van de Frakta tas, maar wel een fors prijskaartje had. Dat zorgde toen op het internet al voor heel wat hilariteit, waarbij er al alternatieve gebruiken van de Frakta tas opdoken op sociale media.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

20/04/2018

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.

Ikea plant stadswinkel in hartje Parijs

10/04/2018

Ikea maakt werk van zijn plannen om ook in de stadscentra wereldwijd aanwezig te zijn. De meubelketen zoekt momenteel naar locaties in Parijs, Kopenhagen, Londen en Zuidoost-Azië om er met kleinere winkels een breder publiek aan te trekken.

Meubelmerk Furnified opent pop-up in Brussel

05/04/2018

Van 28 april tot en met 28 juni kunnen liefhebbers van Furnified terecht in de Brusselse Sablon-wijk, waar de Belgische meubelketen een pop-upwinkel opent. Daarnaast heeft het merk ook twee vaste showrooms in Antwerpen en in Amsterdam.