Ikea heropent restaurants na coronasluiting

Restaurant in winkel van retailer Ikea
Foto: Radiokafka / Shutterstock.com

In september kunnen klanten weer köttbullar gaan eten bij Ikea. De restaurants van de woonwarenhuizen doen de deuren gefaseerd weer open en volgen de coronarichtlijnen van de horecasector.

 

Tegen midden september

Rond half september verwacht Ikea in België alle restaurants in zijn woonwarenhuizen weer open te hebben. De eetgelegenheden zullen daarbij de ‘Protocolfiches’ van de Belgische horecafederatie volgen, zodat ze "voor zowel medewerkers als klanten weer verantwoord en efficiënt" kunnen opstarten, aldus woordvoerster Julie Stordiau tegenover HLN.

 

Niet alle restaurants zullen evenwel tegelijk en op de gewoonlijke uren de deuren openen. De Ikea-vestiging in Hasselt bijt de spits af, daarna volgt een verdere uitbreiding in fases. Om te weten waar ze terechtkunnen, zullen klanten vanaf deze week de openingsuren per vestiging kunnen checken op de website. 

 

De interieurketen waarschuwt evenwel meteen dat alle heropeningen onder voorbehoud zijn: "Wij blijven alert voor de maatregelen en adviezen van de Belgische overheid en lokale besturen", klinkt het. Klanten worden daarom gevraagd zich steeds goed voor te bereiden voor ze in de wagen springen voor een portie Zweedse balletjes.