Ikea heropent webshop voor kleine aankopen

Ikea heropent webshop voor kleine aankopen
Shutterstock.com

De webshop van Ikea België, die sinds vorige donderdag dicht was, is opnieuw beschikbaar voor kleinere postpakketten. De vraag naar interieurspullen is groot, nu veel mensen noodgedwongen thuis zitten.

 

Op vraag van klanten

Na de sluiting van alle fysieke winkels had de woonwinkelketen op 19 maart aangekondigd dat ook de webshop zou sluiten. De retailer deed dat naar eigen zeggen om de gezondheid van zijn medewerkers en klanten maximaal te kunnen garanderen, met betrekking tot het coronavirus. Nu is het bedrijf echter in alle stilte teruggekomen op die beslissing, merkte een van onze redacteurs.

 

"Op grote vraag van klanten, die nu meer dan anders de nood hebben om van hun huis een thuis te maken, heeft Ikea België besloten om de Belgische webshop gedeeltelijk te heropenen", bevestigt woordvoerder Julie Stordiau aan RetailDetail. "Hierbij volgen we uiteraard de veiligheidsvoorschriften van de nationale autoriteiten strikt op om de veiligheid van onze medewerkers te garanderen. Vanaf nu zijn dus kleine aankopen mogelijk, die via postpakket geleverd worden, volgens de leveringstermijnen aangegeven op de website."

 

Concreet gaat het om pakketten met een maximale afmeting van 118 x 58 x 58 centimeter en een maximumgewicht van 23 kilogram. "We blijven de situatie op de voet volgen en houden onze klanten via de webshop op de hoogte, moest er nog iets wijzigen in onze online-diensten."