Ikea koopt pand van 22.000 m² op Oxford Street

Ingka Investments - Ikea

Ikea heeft de hand kunnen leggen op de voormalige Topshop-winkel aan de bekende Londense winkelstraat Oxford Street. Bedoeling is om er over twee jaar een nieuwe stadswinkel te openen.

 

Kleinere stadswinkels

Ingka Investments, de eigenaar van de Zweedse meubelgigant, legt 378 miljoen pond (450 miljoen euro) op tafel voor het gebouw met een totale oppervlakte van 22.000 m². Naast de leegstaande Topshop-vestiging zijn in het pand ook winkels van Nike en Vans ondergebracht. Met de deal komt een einde aan de uitverkoop van de activa van het Arcadia-imperium van de controversiële Britse zakenman Philip Green, dat eind november ten onder ging.

 

Ikea zei dat het van plan is om in de herfst van 2023 een winkel in het gebouw te openen, die zich zal richten op accessoires voor woninginrichting. Klanten zullen ook het volledige assortiment meubels kunnen kopen en thuis laten bezorgen.

 

De investering past perfect in de transformatie van de retailactiviteiten van de Ingka Groep. Als antwoord op de toenemende verstedelijking en het gewijzigde winkelgedrag opent Ikea nieuwe (kleinere) winkels op locaties in de stad. "Ook al blijft online winkelen in een hoog tempo versnellen, onze fysieke winkels (groot en klein) zullen altijd een essentieel onderdeel zijn van de Ikea-ervaring - als plaatsen voor inspiratie en expertise, gemeenschap en betrokkenheid", zei Peter Jelkeby, hoofd van Ikea VK en Ierland.