Ikea lanceert nieuw decoratieconcept in Parijs

Shutterstock.com

Op 23 juni opent de Zweedse meubelgigant een eerste vestiging van Ikea Décoration, een nieuw winkelconcept met de focus op interieuraccessoires. Parijs krijgt de primeur.

 

Complementair aanbod

De nieuwe winkel in de Franse hoofdstad krijgt een plaats op de bekende Rue de Rivoli, meldt Business Immo. Met het concept, goed voor 2.900m² verspreid over drie verdiepingen, wil Ikea de Parijzenaars een aanvullend aanbod presenteren op vlak van decoratie. De shop zal 1.900 referenties bieden van esthetische en betaalbare accessoires en decoratieve voorwerpen die ter plaatse verkrijgbaar zijn.

 

De winkel wordt ingericht volgens de verschillende accessoire-universums, rond een centrale hoofdgang met twee richtingen. Via digitale kiosken kunnen klanten het hele assortiment bestellen en laten bezorgen. De functionaliteit om artikelen in de Ikea-app te scannen zal vanaf de opening beschikbaar zijn om de checkout-tijd te verkorten.

 

Groen

"De winkel beantwoordt aan Ikea's ambitie om klanten aan te moedigen thuis een duurzamere levensstijl aan te nemen", zegt de retailer in een verklaring. Doorheen de winkel is een 'groene draad' aangebracht die de aandacht vestigt op de goede milieupraktijken en de hernieuwbare of gerecycleerde materialen die in het assortiment zijn gebruikt.