Ikea lanceert Pändelbuss voor onlinebestellingen

De nieuwe Pändelbuss van Ikea
Foto: Ikea Belgium

Ikea legt in het Antwerpse een ‘Pändelbuss’ in, die onlinebestellingen naar ophaalpunten in de regio brengt: klanten kunnen er voortaan hun bestellingen onder andere bij Aveve of Decathlon gaan ophalen.

 

Andere locaties op komst

Ikea-klanten ten noorden van Antwerpen moeten voortaan niet meer de Antwerpse Ring trotseren om hun onlinebestellingen in Wilrijk te gaan ophalen: de woonketen lanceert mobiele ophaalpunten op de parkings van andere retailers. Zo kunnen klanten vanaf 31 augustus op vaste momenten terecht bij Starrenhof in Kapellen, de Aveve van Sint-Lenaarts, Decathlon Turnhout of tuincentrum Horta in Westmalle. Bij hun click&collect-bestelling kunnen klanten hun afhaallocatie en tijdsvak reserveren.

 

De leveringen gebeuren vanuit de Ikea in Wilrijk, ofwel met de speciaal uitgeruste Ikea-bus ‘Pändelbuss’ ofwel door taxidienst Taxi Maxi. "We hebben in eerste instantie gekozen om ophaalpunten in het noorden van Antwerpen toe te voegen, aangezien Ikea Wilrijk voor klanten uit deze regio niet optimaal bereikbaar is. Maar we zijn ook al op zoek naar andere locaties, om in de toekomst zoveel mogelijk klanten in de provincie Antwerpen tot dienst te kunnen zijn", zegt Saskia De Loore van Ikea Wilrijk. 

 

De ophaalpunten passen ook in het 'nieuwe normaal' sinds de coronapandemie: klanten shoppen steeds vaker online, ook bij het woonwarenhuis, en beperken hun verplaatsing van en naar winkels. Op donderdag zal de Pändelbuss vanaf eind september bovendien bemand zijn met een interieurspecialist, die op afspraak advies zal geven. De mobiele ophaaldienst kost wel 19,90 euro.