Volgend jaar ook webshop en kleinere winkels van Ikea in België

Ikea lanceert webshop en kleinere winkels in België

Ikea lanceert webshop en kleinere winkels in België

De Zweedse meubelketen Ikea lanceert volgend jaar ook in België een webshop en een kleiner winkelconcept. Die winkels worden dan vooral ingezet als afhaalpunten voor de webshop.

Aanpassen aan de klant

Ikea is momenteel nog maar op 14 van zijn 28  markten online te vinden en het neemt ook zijn tijd om de webshop in andere landen te lanceren. “In België was die urgentie sowieso al minder groot”, zegt woordvoerster Annelies Nauwelaerts aan De Standaard. “Door de verstedelijking is de dekkingsgraad van winkels hier vrij hoog. En België is ook geen voorloper op vlak van e-commerce.”

 

Naast een webshop heeft Ikea in elf landen ook al kleinere winkelconcepten gelanceerd. Daarbij wordt meestal slechts een deel van het assortiment getoond en dient de locatie vooral als afhaalpunt voor de webshop. Ook in België zou zo’n winkel komen, al wil Ikea nog niet bevestigen waar en wanneer die dan zal verschijnen.

 

Ikea heeft de online verkoop lang uitgesteld, maar ziet nu dat het niet anders kan dan de trend volgen. “De maatschappij evolueert, we moeten ons aanpassen aan de verlangens van de klanten.” Bovendien wil Ikea tegen 2020 een omzet van 50 miljard euro halen en die groei moet ondersteund worden door de online verkoop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Sociaal akkoord bij Carrefour in Frankrijk

26/04/2018

Terwijl bij Carrefour België bonden en directie deze week een eerste keer rond de tafel hebben gezeten, is er in Frankrijk al een akkoord getekend over het sociaal plan en de vrijwillige vertrekkers.

Zo pakt Fun het artikelbeheer van de webshop aan

24/04/2018

Voor speelgoed- en feestwinkel Fun wordt e-commerce almaar belangrijker. De grootste uitdaging: de productspecificaties van het sterk groeiende en wisselende assortiment onderhouden. De oplossing: doorgedreven automatisering.