Ikea lonkt naar Britse winkelcentra

Ikea lonkt naar Britse winkelcentra
Shutterstock.com

De Zweedse meubelreus Ikea kijkt in het Verenigd Koninkrijk naar winkelcentra als deel van een uitbreidingsplan. De woonwinkelketen wil zo profiteren van de lagere winkelvastgoedprijzen.

 

Aanwervingen

De keten zou zijn Britse vastgoedteam hebben uitgebreid, omdat ze volgens Retail Week op zoek is naar ‘goedkope’ winkelcentra om haar stedelijke uitbreidingsplannen te versnellen. Ikea wil minstens één winkelcentrum in Groot-Londen en zou ook uitkijken naar andere centra over het hele land.

 

De retailer wil profiteren van de dalende waarderingen van veel winkelcentra: zeker in het Verenigd Koninkrijk staan nogal wat winkelcentra leeg en daardoor dalen de prijzen. Voor Ikea is het een opportuniteit om nieuwe vestigingen te openen op centrale plaatsen.

 

Vraag is of dit het begin is van een belangrijke evolutie: in Thailand huurt Ikea al een pand van twee verdiepingen in een overdekt winkelcentrum. In China bouwde het woonconcern zelfs drie eigen winkelcentra, onder de merknaam Livat. Door voor winkelcentra te kiezen, zou de woonwinkelketen ook kleinere winkels kunnen openen op plaatsen waar meer passage is.