Ikea opent ‘alternatieve’ pop-up in Leuven

Foto: Ikea

In september opent Ikea een pop-upwinkel in de Bondgenotenlaan, de hoofdwinkelstraat van Leuven. Over de inhoud van de winkel doet de Zweedse woonketen nog geheimzinnig: ze zegt enkel er een "alternatieve Ikea-winkelervaring" te testen.

 

Slaap als thema

Op 9 september opent de Leuvense Ikea de deuren in het pand waar vroeger Mexx onderdak vond, maar dat ondertussen al geruime tijd leeg staat. De interieurketen experimenteert er met een "alternatieve Ikea-winkelervaring", aldus Leuven Actueel. 

 

Het wordt een tijdelijke winkel, maar over de invulling wil de keten nog weinig kwijt. Wellicht mikt de retailer er op de studenten, die net in die periode weer hun koten moeten inrichten. De openingsfestiviteiten staan bovendien helemaal in het thema van ‘slaap’. Ikea wil zich "vol overgave inzetten om de slaapkwaliteit van de Belgen met een holistische aanpak te verbeteren", klinkt het. Of het dan in de eerste plaats een beddenwinkel wordt, blijft weliswaar de vraag.

 

Zeker is alvast dat de pop-upwinkel past in het kader van de stadswinkels, die Ikea steeds meer wil openen. Een dergelijke binnenstadwinkel is al te vinden in Parijs en komt binnenkort ook naar andere grootsteden, zoals Milaan, Tokio en New York. Ook in België klinkt het dat de Zweedse budgetketen dicht bij de klanten wil staan en "voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk" wil zijn.