Ikea opent webshop in Luxemburg

Foto: ikea

De Belgische webshop van Ikea bestaat een jaar, en dat viert de Zweedse woonretailer met een nieuwe webshop voor de Luxemburgse markt. In België was er online nochtans een “wat trage start”.

 

Vanuit enige winkel in Aarlen

Het Groothertogdom Luxemburg heeft voortaan een eigen Ikea-webshop. Klanten komen er daardoor vanaf nu ook in aanmerking voor thuislevering. Eerder was de optie 'click & collect' al wel beschikbaar in de winkel in het Belgische Aarlen, aangezien er in het Groothertogdom geen Ikea-winkels zijn. Ook de leveringen zullen nu vanuit Aarlen naar de klanten vertrekken.

 

In België heeft de maker van de bekende Billy-boekenkasten ondertussen een jaar een eigen webshop. “Ondanks een wat trage start” zegt commercemanager Zita De Coninck blij te zijn met de resultaten tot nu toe: 3,4% van de Belgische omzet werd in het afgelopen jaar gerealiseerd dankzij e-commerce.

 

Onlineshoppers kopen opvallend genoeg vooral kleine pakketten (80%). De overige 20% bestaat uit onder meer slaapkamers en andere grote leveringen. Vooral Belgen – zowel in Vlaanderen als in Wallonië, aldus Ikea – die rond de grote steden wonen, maken van de service gebruik.