Ikea presenteert Woonkamer van de toekomst | RetailDetail

Ikea presenteert woonkamer van de toekomst

Ikea presenteert woonkamer van de toekomst

Ikea presenteert deze week de woonkamer van de toekomst. Het woonwarenhuis opent tijdens de Milanese designweek Salone del Mobile het Ikea Festival Let's Make Room for Life.


Multifunctioneel en flexibel


“Ons leven thuis is drastisch aan het veranderen. Steeds meer mensen wonen in steeds kleinere huizen in stedelijke gebieden. We vertrouwen steeds meer op technologie en onze leefruimtes moeten multifunctioneel zijn. Daarom fantaseert Ikea graag over de rol van de meest flexibele ruimte in huis: de woonkamer”, vertelt Design Manager Marcus Engman.


“Ikea is nieuwsgierig naar het dagelijks leven thuis. Welke dromen, wensen en behoeftes hebben mensen voor hun woonkamer en hoe kunnen we deze ruimte klaar voor de toekomst maken? In Milaan laten we zien hoe we deze uitdaging aangaan. We presenteren onze ideeën in een levendige sfeer en creëren ons eigen festival.”


Ook de keuken krijgt aandacht van de Zweedse woonketen. Zo kunnen klanten tot 20 mei 2017 bij Ikea in Hasselt een virtuele keuken testen. De toepassing moet kopers helpen bij het plannen en aankopen van een nieuwe keuken. De virtuele keuken wordt in de toekomst mogelijk ook in andere vestigingen van Ikea ingevoerd.
 

Ikea Festival

In de woonkamer van de toekomst kunnen bezoekers kennismaken met nieuwe collecties zoals Ypperlig, Delaktig, Stockholm, Bjorksnas, Art Event 2017 en Stunsig en de nieuwe banken Vimle, Red Dot Award winnaar Havsten en Vallentuna. Deze woonkamer van de toekomst kwam tot stand in samenwerking met de Britse designer Faye Toogood, de Zweedse creatieve bloggers Anna & Pella en tijdschrift Openhouse uit Barcelona. Verder zijn er live workshops, kunstexposities en geeft Ikea een kijkje achter de schermen bij productontwikkeling, waar designstudenten van ECAL School of Design in Zwitserland gaan schilderen met robots.
 

In het Teatro Manzoni, de locatie van Tom Dixon in Milaan, brengt Ikea een serie korte films en gesprekken over de toekomst. Hier wordt ook de documentaire The Journey of an Idea vertoond over de totstandkoming van de Delaktig collectie en draaien uitgaansfilms zoals Saturday Night Fever. Bezoekers kunnen de collectie bekijken en meer ontdekken over de samenwerking tussen Ikea en Tom Dixon. Delaktig werd onder meer ontwikkeld met studenten van drie universiteiten in Tokio, Londen en New York. In het Teatro Manzoni is tevens een IKEA PS 2017 pop-up winkel.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.