Ikea schrapt én creëert honderdtal jobs

Foto: Tanasan Sungkaew / Shutterstock.com

Bij de aangekondigde herstructurering van Ikea in België sneuvelen niet alleen 115 jobs, er komen er ook 106 nieuwe bij. Het gaat om nieuwe functies in het kader van e-commerce en de stadswinkels die op handen zijn.

 

Honderdtal nieuwe banen

Het nieuws dat er ruim honderd nieuwe functies aan zitten te komen bij Ikea in België werd enkele dagen geleden bekendgemaakt door de vakbonden en wordt nu ook bevestigd door de woonketen. Het gaat om jobs in de logistieke centra en in winkels, in lijn met de wereldwijde investering van Ikea in stadswinkels en e-commerce.

 

Wel verdwijnen nog steeds 115 andere jobs, al maakt de keten nog niet bekend waar en welke banen precies zullen sneuvelen. Er zou sprake zijn van ontslagen op het hoofdkantoor en HR-diensten van de winkels. 

 

Omscholing mogelijk?

De herstructurering past in een internationale reorganisatie: wereldwijd wil Ikea liefst 7.500 banen schrappen. Het bedrijf liet daarbij weliswaar ook meteen weten zo’n 11.500 nieuwe jobs te zullen creëren. 

 

In Belgie vindt Ikea het naar eigen zeggen heel belangrijk om zoveel mensen aan boord te houden. Mogelijk kunnen getroffen medewerkers zich dus ook laten omscholen voor de nieuwe functies. “We beschikken immers over veel competenties”, zegt een woordvoerder in GvA.