Ikea wil heel wat vastgoed van de hand doen | RetailDetail

Ikea wil heel wat vastgoed van de hand doen

Ikea wil heel wat vastgoed van de hand doen

De Zweedse meubelketen Ikea zou van plan zijn om ongeveer 900 miljoen euro aan vastgoed van de hand te doen in Europa. In totaal zou het gaan over 27 retailparken, die het bezit rondom eigen winkels.

 

Familievriendelijke ontmoetingsplekken

Het nieuws van de verkoop werd al bevestigd door Josefin Thorell, een woordvoerster van het Zweedse bedrijf. Ze wilde wel niet bevestigen dat de retailparken inderdaad een bedrag van 900 miljoen euro moeten opbrengen.

 

Twaalf van de retailparken bevinden zich in Duitsland, terwijl de andere locaties verspreid zijn over Polen, Zweden, Frankrijk, Finland, Zwitserland en Tsjechië. Na de verkoop zal Ikea nog steeds 25 retailparken in handen hebben in Europa.

 

De verkoop past in de strategie van Ikea, waarbij het enkel locaties in handen wil houden waar het in samenwerking met de huurders familievriendelijke ontmoetingsplekken kan creëren. Retailparken die niet in die visie passen, worden nu van de hand gedaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carré Blanc wil twintigtal winkels in ons land

22/03/2018

Carré Blanc, Frankrijks nr. 1 en een van Europa's grootste distributeurs van huishoudlinnen, wil ons land veroveren via franchising. Het Franse merk ziet potentieel voor een twintigtal winkels in België.

Pak minder winst voor DHZ-reus Kingfisher

22/03/2018

De Britse doe-het-zelfgroep Kingfisher zag zijn nettowinst in zijn voorbije boekjaar met ruim 20% dalen als gevolg van de herstructurering in eigen land en een zwakke verkoop in Frankrijk.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top