Ikea wil heel wat vastgoed van de hand doen | RetailDetail

Ikea wil heel wat vastgoed van de hand doen

Ikea wil heel wat vastgoed van de hand doen

De Zweedse meubelketen Ikea zou van plan zijn om ongeveer 900 miljoen euro aan vastgoed van de hand te doen in Europa. In totaal zou het gaan over 27 retailparken, die het bezit rondom eigen winkels.

 

Familievriendelijke ontmoetingsplekken

Het nieuws van de verkoop werd al bevestigd door Josefin Thorell, een woordvoerster van het Zweedse bedrijf. Ze wilde wel niet bevestigen dat de retailparken inderdaad een bedrag van 900 miljoen euro moeten opbrengen.

 

Twaalf van de retailparken bevinden zich in Duitsland, terwijl de andere locaties verspreid zijn over Polen, Zweden, Frankrijk, Finland, Zwitserland en Tsjechië. Na de verkoop zal Ikea nog steeds 25 retailparken in handen hebben in Europa.

 

De verkoop past in de strategie van Ikea, waarbij het enkel locaties in handen wil houden waar het in samenwerking met de huurders familievriendelijke ontmoetingsplekken kan creëren. Retailparken die niet in die visie passen, worden nu van de hand gedaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.