Ikea wil heel wat vastgoed van de hand doen

Ikea wil heel wat vastgoed van de hand doen

De Zweedse meubelketen Ikea zou van plan zijn om ongeveer 900 miljoen euro aan vastgoed van de hand te doen in Europa. In totaal zou het gaan over 27 retailparken, die het bezit rondom eigen winkels.

 

Familievriendelijke ontmoetingsplekken

Het nieuws van de verkoop werd al bevestigd door Josefin Thorell, een woordvoerster van het Zweedse bedrijf. Ze wilde wel niet bevestigen dat de retailparken inderdaad een bedrag van 900 miljoen euro moeten opbrengen.

 

Twaalf van de retailparken bevinden zich in Duitsland, terwijl de andere locaties verspreid zijn over Polen, Zweden, Frankrijk, Finland, Zwitserland en Tsjechië. Na de verkoop zal Ikea nog steeds 25 retailparken in handen hebben in Europa.

 

De verkoop past in de strategie van Ikea, waarbij het enkel locaties in handen wil houden waar het in samenwerking met de huurders familievriendelijke ontmoetingsplekken kan creëren. Retailparken die niet in die visie passen, worden nu van de hand gedaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Ikea opent pop-up in Brusselse Dansaertstraat

12/01/2018

Woonwinkel Ikea heeft in het centrum van Brussel een pop-up geopend, waar klanten een aantal stukken uit de Delaktig-collectie kunnen bewonderen. In de winkel zelf kan wel niets gekocht worden.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Bescheiden winst voor Mandemakers

04/01/2018

Mandemakers, de onbetwiste keukenkoning van Nederland, rapporteert na jaren van verlies eindelijk winst. In boekjaar 2016 haalde de groep een winst van ruim drie miljoen euro, op de cijfers voor 2017 is het nog even wachten.

Hoe Wallonië de kleinere winkels wil redden

21/12/2017

Ook in Waalse steden groeit de leegstand in de winkelstraten zienderogen. Om het tij te keren komt Waals parlementsvoorzitter André Antoine (cdH) met enkele opmerkelijke voorstellen, waarover het laatste woord nog lang niet gezegd of geschreven is.

Ikea toch niet naar Noorderlaan in Antwerpen

20/12/2017

Ikea heeft besloten om toch geen nieuwe vestiging te bouwen op de Havana-site aan de Noorderlaan in Antwerpen. De Zweedse woonketen wijst daarvoor naar de opmars van e-commerce, waardoor de winkel niet rendabel zou zijn.

Back to top