Ikea Zwolle vernieuwde winkel | RetailDetail

Ikea Zwolle vernieuwde winkel

Ikea Zwolle vernieuwde winkel

De winkel van Ikea in Zwolle is helemaal heropend: uitgebreid met 2500 artikelen, een nieuw restaurant en een bemande speelplek voor kinderen dient de vestiging als test voor toekomstige winkelformats. 

Innoveren op de winkelvloer

De vestiging in Zwolle wil zich met innovaties op de winkelvloer nog beter aanpassen aan de wensen van de klanten. “Ikea Zwolle is een testvestiging voor toekomstige winkelformats”, licht tijdelijk storemanager Camilla Ståhl toe. “De afgelopen twee jaar is gebleken dat in de praktijk veel innovaties heel goed werken – zoals de gevarieerdere en desgewenst snellere winkelroute, maar ook een aantal dingen minder goed.”

 

“We hebben daarom goed geluisterd naar onze klanten en hun wensen tot uitvoering gebracht. Zo kunnen kinderen van drie tot en met negen jaar nu spelen in de nieuwe speelplek Öland, is de winkel uitgerust met een gloednieuw restaurant en is het assortiment uitgebreid met 2500 nieuwe producten.” Restaurants worden steeds belangrijker voor de Zweedse woonformule.

 

Investeren in duurzaam

Ikea Zwolle opende twee jaar geleden als meest duurzame Ikea-locatie van Nederland. De voorzieningen die zijn gericht op het beperken van energieverbruik, zijn in lijn met de doelstelling van Ikea om in 2020 wereldwijd volledig energieneutraal te zijn. Het verbruik van Ikea Zwolle is na twee jaar 30% lager dan het gemiddelde verbruik van Ikea-winkels.

 

De vestiging heeft onder andere 5500 zonnepanelen en negen windmolens op het winkeldak en een geavanceerd warmtekoudeopslagsysteem. De winkel, parkeergarage en het terrein worden verlicht met uitsluitend ledverlichting. 

 

De Zweedse formule legt sterk de nadruk op duurzaam. Zo heeft Ikea sinds 2009 al 1,5 miljard euro geïnvesteerd in wind- en zonne-energie en gaat de onderneming in de toekomst nog eens fors in duurzaamheid investeren.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Brussels akkoord over duurzamere voeding

15/05/2018

De Brusselse distributeurs verbinden zich ertoe tegen 2020 30% minder voedselafval te hebben en 20% meer ruimte te voorzien voor Belgische voeding. Dat maakt deel uit van een nieuw akkoord tussen het Brussels Gewest en de sector.

Schauvliege wil statiegeld op flesjes en blikjes toch doordrukken

11/05/2018

Als leefmilieuminister Joke Schauvliege haar zin krijgt, betalen consumenten en producenten binnenkort veel meer voor drankflessen en blikjes. Met statiegeld en een producentenbijdrage wil ze zwerfvuil tegengaan.

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Waarom Ecover niet meestapt in de promotie-oorlog

04/05/2018

Ecologische pionier Ecover mag weer wat rebelser worden en zoekt aansluiting bij de beginjaren. Het merk lanceert een nieuwe afwasmiddelfles en een televisiecampagne. De ambitie? Groei brengen in categorieën die onder druk staan.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.