Jysk opent eerste Belgische winkels

Jysk opent eerste Belgische winkels

Jysk, dat zowat wordt gezien als de Deense tegenhanger van Ikea, opent op 5 april zijn eerste Belgische woonwinkels in Schoten en Genk.  Half mei volgt al een vestiging in Lanaken. En in september moet een verkooppunt in Olen operationeel worden.

Scherpe prijzen

Als stichter en eigenaar Lars Larsen morgen samen met de Deense ambassadeur Louise Bang Jespersen het openingslint voor het nieuwe woonwarenhuis in Schoten doorknipt, wordt zijn geesteskind het 48ste land waar Jysk aan de slag gaat.


Door zijn politiek van scherpe prijzen wordt Jysk vaak vergeleken met zijn Zweedse branchegenoot Ikea. Toch is hun aanpak verschillend. Zo kiest Ikea voor grote winkels, terwijl Jysk opteert voor lokale initiatieven van zo’n 1.200 m².


Tachtig winkels

Jysk wil zijn aanpak eerst uittesten in steden of regio’s met een bereik van zo’n 30.000 consumenten.  “In een latere stadium willen we ook aftoetsen of het ook kan marcheren in kleinere steden vanaf 20.000 mensen”, liet Frank Christant, de landmanager van Nederland, die ook verantwoordelijk is voor de uitrol in België, optekenen in een gesprek met Het Nieuwsblad. Op termijn denkt hij dat er ruimte is voor zo’n tachtig vestigingen in België.


Wereldwijd heeft Jysk zo’n 2.400 winkels. In Oostenrijk en Duitsland worden die uitgebaat onder de naam Dänisches Bettenlager.