Jysk opent eerste Belgische winkels | RetailDetail

Jysk opent eerste Belgische winkels

Jysk opent eerste Belgische winkels

Jysk, dat zowat wordt gezien als de Deense tegenhanger van Ikea, opent op 5 april zijn eerste Belgische woonwinkels in Schoten en Genk.  Half mei volgt al een vestiging in Lanaken. En in september moet een verkooppunt in Olen operationeel worden.

Scherpe prijzen

Als stichter en eigenaar Lars Larsen morgen samen met de Deense ambassadeur Louise Bang Jespersen het openingslint voor het nieuwe woonwarenhuis in Schoten doorknipt, wordt zijn geesteskind het 48ste land waar Jysk aan de slag gaat.


Door zijn politiek van scherpe prijzen wordt Jysk vaak vergeleken met zijn Zweedse branchegenoot Ikea. Toch is hun aanpak verschillend. Zo kiest Ikea voor grote winkels, terwijl Jysk opteert voor lokale initiatieven van zo’n 1.200 m².


Tachtig winkels

Jysk wil zijn aanpak eerst uittesten in steden of regio’s met een bereik van zo’n 30.000 consumenten.  “In een latere stadium willen we ook aftoetsen of het ook kan marcheren in kleinere steden vanaf 20.000 mensen”, liet Frank Christant, de landmanager van Nederland, die ook verantwoordelijk is voor de uitrol in België, optekenen in een gesprek met Het Nieuwsblad. Op termijn denkt hij dat er ruimte is voor zo’n tachtig vestigingen in België.


Wereldwijd heeft Jysk zo’n 2.400 winkels. In Oostenrijk en Duitsland worden die uitgebaat onder de naam Dänisches Bettenlager.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.