Jysk opent eerste Belgische winkels | RetailDetail

Jysk opent eerste Belgische winkels

Jysk opent eerste Belgische winkels

Jysk, dat zowat wordt gezien als de Deense tegenhanger van Ikea, opent op 5 april zijn eerste Belgische woonwinkels in Schoten en Genk.  Half mei volgt al een vestiging in Lanaken. En in september moet een verkooppunt in Olen operationeel worden.

Scherpe prijzen

Als stichter en eigenaar Lars Larsen morgen samen met de Deense ambassadeur Louise Bang Jespersen het openingslint voor het nieuwe woonwarenhuis in Schoten doorknipt, wordt zijn geesteskind het 48ste land waar Jysk aan de slag gaat.


Door zijn politiek van scherpe prijzen wordt Jysk vaak vergeleken met zijn Zweedse branchegenoot Ikea. Toch is hun aanpak verschillend. Zo kiest Ikea voor grote winkels, terwijl Jysk opteert voor lokale initiatieven van zo’n 1.200 m².


Tachtig winkels

Jysk wil zijn aanpak eerst uittesten in steden of regio’s met een bereik van zo’n 30.000 consumenten.  “In een latere stadium willen we ook aftoetsen of het ook kan marcheren in kleinere steden vanaf 20.000 mensen”, liet Frank Christant, de landmanager van Nederland, die ook verantwoordelijk is voor de uitrol in België, optekenen in een gesprek met Het Nieuwsblad. Op termijn denkt hij dat er ruimte is voor zo’n tachtig vestigingen in België.


Wereldwijd heeft Jysk zo’n 2.400 winkels. In Oostenrijk en Duitsland worden die uitgebaat onder de naam Dänisches Bettenlager.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.