Jysk opent vijf winkels op één dag

Jysk opent vijf winkels op één dag
Foto: Jysk

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

 

"Gewoon om veel winkels te openen"

Het Deense Jysk is volop bezig met uitbreiden: de keten opent elk jaar 120 nieuwe winkels. Toch was 31 mei zelfs voor Jysk vrij uniek: de groep opende vijf vestigingen op één dag, en dat in Boedapest, Kiev, Bistrita, Malacky en Västberga. “We zijn het gewoon om veel winkels te openen, maar het is toch wat speciaal om zoveel winkels op één dag te openen. We kunnen dat alleen doen omdat expansie en nieuwe winkels openen deel uitmaakt van het DNA van Jysk. Onze medewerkers weten precies wat ze moeten doen om te verzekeren dat onze klanten een fijne ervaring krijgen op de openingsdag en daarna”, zegt vicepresident Mikael Nielsen.

 

Vandaag heeft de Jysk-groep wereldwijd 2.616 winkels, inclusief de vijf nieuwe. Veel meer is nog op komst in de komende maanden, verzekert Nielsen: het volgende land waar de woonketen, die in Scandinavië vooral bekend is voor haar bedden en beddengoed, zijn intrede maakt is Ierland.

 

Jysk is ondertussen actief in maar liefst vijftig landen en heeft 22.000 medewerkers. De groep, die nog eigendom is van oprichter Lars Larsen, heeft een omzet van 3,36 miljard euro. Sinds vorig is de keten ook in België aanwezig, in Nederland is de formule al langer vertegenwoordigd.