Kingfisher plukt topman weg bij Carrefour

Shutterstock

Doe-het-zelfreus Kingfisher krijgt in de herfst een nieuwe CEO: Thierry Garnier. De Fransman volgt Véronique Laury op, die in de lente van dit jaar bedankt werd voor bewezen diensten.

 

Van Carrefour naar Castorama & co

Andy Cosslett, de voorzitter van de groep boven de Britse ketens B&Q en Screwfix en de Franse ketens Castorama en Brico Dépôt, maakte de aanstelling van de Fransman tot CEO bekend. "Zijn ervaring in de internationale distributie en zijn capaciteit om bedrijven te leiden zijn al langer bewezen, onder meer gedurende zijn vele jaren bij Carrefour."

 

De Fransman zetelt momenteel in het directiecomité van Carrefour op groepsniveau en is sinds 2012 uitvoerend directeur Carrefour Azië. In die laatste functie overziet hij meer dan 350 winkels in China en Taiwan. Die bieden werk aan 55.000 mensen en draaien een totale omzet van meer dan 6 miljard euro.

 

Ex-Champion

Van 2003 tot 2008 was Garnier algemeen directeur van de Champion-supermarkten in Frankrijk, die hij met succes integreerde en omvormde tot Carrefour Market. Dat leverde hem in 2008 een internationale directiefunctie op. Toeval of niet: Garnier vertrekt nog geen week nadat Carrefour zijn Chinese tak verkocht aan de lokale retailketen Suning.

 

Thierry Garnier volgt zijn landgenote Véronique Laury op, die in maart van dit jaar werd bedankt voor bewezen diensten. Wel gooide voorzitter Cosslett haar nog een bloemetje toe: "De raad van bestuur en ikzelf wensen Véronique nogmaals te bedanken voor haar energie, haar visie en haar volharding om de transformatie door te voeren en zo de funderingen te hebben gelegd voor onze toekomstige groei." Laury legt haar functie als bestuurder en CEO eind september officieel neer.