Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers

Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers

Woonketen Leen Bakker heeft gelijk gekregen in een zaak rond hoogslapers die bijzonder goedkoop online werden aangeboden. Het bedrijf wilde die niet leveren, omdat de lage prijs volgens hen een fout was.

Te goed om waar te zijn

De hoogslaper werd voor 24 euro op de webshop aangeboden, een korting van bijna 300 euro, waardoor er al snel heel wat bestellingen binnen stroomden. Leen Bakker kwam echter al snel met de melding dat het over een fout ging en dat de bedden dus niet tegen die prijs zouden werden geleverd. Het bood in ruil wel nog steeds een fikse korting aan. Een deel consumenten ging daar echter niet mee akkoord en vormden samen een stichting, om zo een kort geding aan te spannen tegen Leen Bakker.

 

Ze hebben nu ongelijk gekregen van de rechtbank in Breda. De rechter volgt de uitleg van Leen Bakker en stelt dat het duidelijk over een vergissing ging en dat de keten dus niet verwacht kan worden om de bedden toch nog te verkopen tegen de geadverteerde prijs. Volgens de rechter hadden klanten zelf kunnen inschatten dat de aanbieding te goed om waar te zijn was.

Tags: