Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers | RetailDetail

Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers

Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers
Shutterstock

Woonketen Leen Bakker heeft gelijk gekregen in een zaak rond hoogslapers die bijzonder goedkoop online werden aangeboden. Het bedrijf wilde die niet leveren, omdat de lage prijs volgens hen een fout was.

Te goed om waar te zijn

De hoogslaper werd voor 24 euro op de webshop aangeboden, een korting van bijna 300 euro, waardoor er al snel heel wat bestellingen binnen stroomden. Leen Bakker kwam echter al snel met de melding dat het over een fout ging en dat de bedden dus niet tegen die prijs zouden werden geleverd. Het bood in ruil wel nog steeds een fikse korting aan. Een deel consumenten ging daar echter niet mee akkoord en vormden samen een stichting, om zo een kort geding aan te spannen tegen Leen Bakker.

 

Ze hebben nu ongelijk gekregen van de rechtbank in Breda. De rechter volgt de uitleg van Leen Bakker en stelt dat het duidelijk over een vergissing ging en dat de keten dus niet verwacht kan worden om de bedden toch nog te verkopen tegen de geadverteerde prijs. Volgens de rechter hadden klanten zelf kunnen inschatten dat de aanbieding te goed om waar te zijn was.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.