Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers | RetailDetail

Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers

Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers
Shutterstock

Woonketen Leen Bakker heeft gelijk gekregen in een zaak rond hoogslapers die bijzonder goedkoop online werden aangeboden. Het bedrijf wilde die niet leveren, omdat de lage prijs volgens hen een fout was.

Te goed om waar te zijn

De hoogslaper werd voor 24 euro op de webshop aangeboden, een korting van bijna 300 euro, waardoor er al snel heel wat bestellingen binnen stroomden. Leen Bakker kwam echter al snel met de melding dat het over een fout ging en dat de bedden dus niet tegen die prijs zouden werden geleverd. Het bood in ruil wel nog steeds een fikse korting aan. Een deel consumenten ging daar echter niet mee akkoord en vormden samen een stichting, om zo een kort geding aan te spannen tegen Leen Bakker.

 

Ze hebben nu ongelijk gekregen van de rechtbank in Breda. De rechter volgt de uitleg van Leen Bakker en stelt dat het duidelijk over een vergissing ging en dat de keten dus niet verwacht kan worden om de bedden toch nog te verkopen tegen de geadverteerde prijs. Volgens de rechter hadden klanten zelf kunnen inschatten dat de aanbieding te goed om waar te zijn was.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Flamant in handen van Besix

25/05/2018

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde