Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers | RetailDetail

Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers

Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers
Shutterstock

Woonketen Leen Bakker heeft gelijk gekregen in een zaak rond hoogslapers die bijzonder goedkoop online werden aangeboden. Het bedrijf wilde die niet leveren, omdat de lage prijs volgens hen een fout was.

Te goed om waar te zijn

De hoogslaper werd voor 24 euro op de webshop aangeboden, een korting van bijna 300 euro, waardoor er al snel heel wat bestellingen binnen stroomden. Leen Bakker kwam echter al snel met de melding dat het over een fout ging en dat de bedden dus niet tegen die prijs zouden werden geleverd. Het bood in ruil wel nog steeds een fikse korting aan. Een deel consumenten ging daar echter niet mee akkoord en vormden samen een stichting, om zo een kort geding aan te spannen tegen Leen Bakker.

 

Ze hebben nu ongelijk gekregen van de rechtbank in Breda. De rechter volgt de uitleg van Leen Bakker en stelt dat het duidelijk over een vergissing ging en dat de keten dus niet verwacht kan worden om de bedden toch nog te verkopen tegen de geadverteerde prijs. Volgens de rechter hadden klanten zelf kunnen inschatten dat de aanbieding te goed om waar te zijn was.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

13/03/2018

De Garden Center Holding, ontstaan uit de fusie van het Waalse Oh!Green, vier winkels van Walter Van Gastel en drie Intratuin-winkels, opent morgen de allereerste Oh'Green-tuinwinkel in Aarschot.

Ikea gaat “miljarden investeren” om Amazon & Co voor te blijven

08/03/2018

Ikea gaat de komende jaren miljarden investeren om “dichter bij de klant te komen” en pure players als Amazon voor te blijven. Dat zegt de kersverse financieel directeur van Ikea Group, Juvencio Maeztu.

Maisons du Monde doorbreekt het miljard en gaat voor het VK

07/03/2018

Maisons du Monde heeft in 2017 de grens van het miljard euro omzet doorbroken. De Franse woonketen blijft stevig groeien, nu ook in het Verenigd Koninkrijk, maar toch stelt het de verwachtingen voor 2018 naar beneden toe bij.

Ikea toont winkel van de toekomst

06/03/2018

Op het Mobile World Congress heeft Ikea in samenwerking met Accenture zijn winkelconcept van de toekomst gepresenteerd. Opvallend: het is een kleine binnenstadwinkel, met - uiteraard - veel technologie.

Meubelen Gaverzicht breidt uit naar Moeskroen

27/02/2018

Meubelen Gaverzicht opent op 1 maart een nieuwe vestiging in Moeskroen. Daar is al meer dan vijftien jaar een winkel te vinden van BE-Okay, het jongerenconcept van Meubelen Gaverzicht, en die krijgt nu gezelschap van de 'grote' formule.

Back to top