Made.com haalt 45 miljoen euro op | RetailDetail

Made.com haalt 45 miljoen euro op

Made.com haalt 45 miljoen euro op
Made.com

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

 

Expansie

Het nieuwe kapitaal werd gehaald bij een aantal nieuwe en oude investeerders, zoals Level Equity, Eight Road Ventures en Partech Ventures. Het doel is om de positie in de bestaande markten te versterken en uit te breiden naar nieuwe Europese markten. Zo komen er onder andere meer showrooms. "De nieuwe financieringsronde stelt ons in staat om sneller te groeien in bestaande en nieuwe markten in heel Europa”, zegt CEO Philippe Chainieux.

 

Made.com werd in 2010 opgericht en is tegenwoordig te vinden in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het haalde vorig jaar een omzet van 143 miljoen euro, een stijging van 40% ten opzichte van een jaar eerder en voldoende om geen verlies meer te maken.

 

Naast het extra kapitaal kondigt Made.com ook de komst van financieel directeur Adrian Evans aan. Hij komt over van Yoox Net-a-Porter, waar hij onder andere aan de slag was als commercieel directeur, financieel directeur en strategiedirecteur. Als financieel directeur was hij bij Net-a-Porter mee verantwoordelijk voor de fusie met Yoox.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.