Mooie winststijging Carpetright, ondanks lagere omzet

Mooie winststijging Carpetright, ondanks lagere omzet

Winkelketen Carpetright zag in het voorbije boekjaar, dat op 30 april werd afgesloten, haar omzet met iets meer dan een procent zakken. Toch kon het bedrijf wel een hogere winst voorleggen.

Voorzichtig over gevolgen brexit

In het vorige boekjaar haalde Carpetright een omzet van 456,8 miljoen pond (550 miljoen euro), 1,3% lager dan een jaar eerder. Daartegenover stond wel dat de onderliggende winst voor belastingen er met 33,1% op vooruit ging naar 17,3 miljoen pond (20 miljoen euro).

 

De vergelijkbare omzet in het Verenigd Koninkrijk steeg met 2,8%, wat vooral te danken was aan de sluiting van een aantal slecht renderende winkels. Netto sloot Carpetright het voorbije boekjaar 25 winkels in het Verenigd Koninkrijk, waardoor het er nu nog een winkelbestand heeft van 435 winkels. Ook in de rest van Europa steeg de vergelijkbare omzet van Carpetright trouwens met 4,8%.

 

In de eerste maanden van het nieuwe boekjaar waren de cijfers echter minder positief: in mei daalde de vergelijkbare omzet in het Verenigd Koninkrijk met 7,6% en in de rest van Europa steeg de vergelijkbare omzet sinds begin mei met slechts 1,3%.

 

Carpetright waarschuwt daarnaast ook voor de gevolgen van de brexit: “We zijn voorzichtig over de impact die de onzekerheid zal hebben op het consumentenvertrouwen”, zegt CEO Wilf Walsh.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Minder klanten en dus minder omzet voor H&M

15/12/2017

De Zweedse H&M Group heeft in het vierde kwartaal de omzet met 4 procent zien dalen. Die daling is te wijten aan het feit dat de winkels van het modebedrijf minder klanten over de vloer hebben gekregen.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Colruyt Group: omzet stijgt, winst daalt

12/12/2017

De toegenomen promotiedruk op de Belgische foodretailmarkt weegt op de resultaten van Colruyt Group, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Met de concurrentiepositie van de retailer is niets mis, maar de marges krimpen.

Hema maakt eindelijk weer winst

07/12/2017

Hema weet weer wat winst is: nadat het de voorbije kwartalen het nettoverlies al had kunnen drukken, is de Nederlandse keten er in het derde kwartaal in geslaagd om voor het eerst sinds lang een nettowinst op te tekenen.

Hudson’s Bay lijdt fors verlies in derde kwartaal

07/12/2017

In het derde kwartaal van 2017 heeft het Canadese Hudson’s Bay opnieuw fors verlies geleden. Het moederbedrijf van onder meer Saks OFF 5th zag daarnaast ook de omzet dalen ten opzichte van een jaar eerder.

Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Back to top