Mooie winststijging Carpetright, ondanks lagere omzet | RetailDetail

Mooie winststijging Carpetright, ondanks lagere omzet

Mooie winststijging Carpetright, ondanks lagere omzet

Winkelketen Carpetright zag in het voorbije boekjaar, dat op 30 april werd afgesloten, haar omzet met iets meer dan een procent zakken. Toch kon het bedrijf wel een hogere winst voorleggen.

Voorzichtig over gevolgen brexit

In het vorige boekjaar haalde Carpetright een omzet van 456,8 miljoen pond (550 miljoen euro), 1,3% lager dan een jaar eerder. Daartegenover stond wel dat de onderliggende winst voor belastingen er met 33,1% op vooruit ging naar 17,3 miljoen pond (20 miljoen euro).

 

De vergelijkbare omzet in het Verenigd Koninkrijk steeg met 2,8%, wat vooral te danken was aan de sluiting van een aantal slecht renderende winkels. Netto sloot Carpetright het voorbije boekjaar 25 winkels in het Verenigd Koninkrijk, waardoor het er nu nog een winkelbestand heeft van 435 winkels. Ook in de rest van Europa steeg de vergelijkbare omzet van Carpetright trouwens met 4,8%.

 

In de eerste maanden van het nieuwe boekjaar waren de cijfers echter minder positief: in mei daalde de vergelijkbare omzet in het Verenigd Koninkrijk met 7,6% en in de rest van Europa steeg de vergelijkbare omzet sinds begin mei met slechts 1,3%.

 

Carpetright waarschuwt daarnaast ook voor de gevolgen van de brexit: “We zijn voorzichtig over de impact die de onzekerheid zal hebben op het consumentenvertrouwen”, zegt CEO Wilf Walsh.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Omzet Coca-Cola Europa in één klap kwart hoger

16/02/2018

Coca-Cola European Partners, de Europese tak van de frisdankproducent, zag in 2017 de omzet boven 11 miljard euro groeien. Daarbij maakte ook de winst een mooie sprong voorwaarts ten opzichte van een jaar eerder.

Back to top