Mooie winststijging Carpetright, ondanks lagere omzet | RetailDetail

Mooie winststijging Carpetright, ondanks lagere omzet

Mooie winststijging Carpetright, ondanks lagere omzet

Winkelketen Carpetright zag in het voorbije boekjaar, dat op 30 april werd afgesloten, haar omzet met iets meer dan een procent zakken. Toch kon het bedrijf wel een hogere winst voorleggen.

Voorzichtig over gevolgen brexit

In het vorige boekjaar haalde Carpetright een omzet van 456,8 miljoen pond (550 miljoen euro), 1,3% lager dan een jaar eerder. Daartegenover stond wel dat de onderliggende winst voor belastingen er met 33,1% op vooruit ging naar 17,3 miljoen pond (20 miljoen euro).

 

De vergelijkbare omzet in het Verenigd Koninkrijk steeg met 2,8%, wat vooral te danken was aan de sluiting van een aantal slecht renderende winkels. Netto sloot Carpetright het voorbije boekjaar 25 winkels in het Verenigd Koninkrijk, waardoor het er nu nog een winkelbestand heeft van 435 winkels. Ook in de rest van Europa steeg de vergelijkbare omzet van Carpetright trouwens met 4,8%.

 

In de eerste maanden van het nieuwe boekjaar waren de cijfers echter minder positief: in mei daalde de vergelijkbare omzet in het Verenigd Koninkrijk met 7,6% en in de rest van Europa steeg de vergelijkbare omzet sinds begin mei met slechts 1,3%.

 

Carpetright waarschuwt daarnaast ook voor de gevolgen van de brexit: “We zijn voorzichtig over de impact die de onzekerheid zal hebben op het consumentenvertrouwen”, zegt CEO Wilf Walsh.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

HelloFresh verhoogt omzetprognose

14/05/2018

HelloFresh trekt zijn verwachtingen voor 2018 op: het bedrijf verwacht in 2018 tot 35% te groeien (eerder was dat maximum 30%) dankzij positieve cijfers in de Verenigde Staten, inmiddels de grootste markt voor de Duitsers.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

AB InBev haalt meer winst uit minder bier

09/05/2018

AB InBev zag zijn bierverkoop tijdens het eerste kwartaal dalen met 0,2%, maar daaraan koppelt de Belgisch-Braziliaanse biergigant wel een omzetgroei die 1,1% hoger ligt dan verwacht. Ook de brutowinst oversteeg de verwachtingen.

Delhaize veert op na sterk kwartaal

09/05/2018

Tijdens de eerste drie maanden van 2018 wist Delhaize in België weer aan te knopen met groei. Ook online boekt de retailer vooruitgang, maar de stuntpromoties wegen wel op de marges.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.