Nieuw Hoog Catharijne verwelkomt nu ook Nike | RetailDetail

Nieuw Hoog Catharijne verwelkomt nu ook Nike

Nieuw Hoog Catharijne verwelkomt nu ook Nike

In het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne, dat dit voorjaar de deuren moet heropenen, gaat nu ook Nike een winkel openen. Ook heel wat andere nationale en internationale retailmerken krijgen er een plaatsje.

Internationale retailmerken

Het Amerikaanse sportmerk opent er een winkel van liefst 1100 m². Ook warenhuis Hudson’s Bay, Yves Rocher, Primark, Bershka, Zara en Stradivarius zijn straks aanwezig in Hoog Catharijne. De laatste drie, allen winkels van het Spaanse Inditex, krijgen in totaal ruim 4000 m² winkeloppervlak in het Entreegebouw, dat een directe verbinding heeft met het centrum van Utrecht.

 

Het nieuwe Hoog Catharijne heeft ook Nederlandse namen in huis, met onder andere Rituals, Steps, Sissy Boy, WE, Sacha, Manfield, Claudia Sträter, Men At Work en Jeans Centre. In het horeca- en foodsegment starten er een Vapiano-restaurant,  een Five Guys (een Amerikaanse fastfoodformule met burgers, hot dogs en sandwiches) en een McDonald's.

 

Nieuw Hoog Catharijne biedt na de herontwikkeling onderdak aan 180 winkels met zo’n 100.000 m² winkelruimte. Jaarlijks komen er 26 miljoen bezoekers. Het grootste winkelcentrum van Nederland is in handen van vastgoedorganisatie Klepierre Management Nederland, voorheen Corio Nederland. Het Franse Klépierre, een Europese vastgoedonderneming op het gebied van winkelcentra, is in zestien landen actief met 178 winkelcentra, die samen 1,2 miljard bezoekers per jaar trekken.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

04/05/2018

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.