Nieuw Hoog Catharijne verwelkomt nu ook Nike | RetailDetail

Nieuw Hoog Catharijne verwelkomt nu ook Nike

Nieuw Hoog Catharijne verwelkomt nu ook Nike

In het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne, dat dit voorjaar de deuren moet heropenen, gaat nu ook Nike een winkel openen. Ook heel wat andere nationale en internationale retailmerken krijgen er een plaatsje.

Internationale retailmerken

Het Amerikaanse sportmerk opent er een winkel van liefst 1100 m². Ook warenhuis Hudson’s Bay, Yves Rocher, Primark, Bershka, Zara en Stradivarius zijn straks aanwezig in Hoog Catharijne. De laatste drie, allen winkels van het Spaanse Inditex, krijgen in totaal ruim 4000 m² winkeloppervlak in het Entreegebouw, dat een directe verbinding heeft met het centrum van Utrecht.

 

Het nieuwe Hoog Catharijne heeft ook Nederlandse namen in huis, met onder andere Rituals, Steps, Sissy Boy, WE, Sacha, Manfield, Claudia Sträter, Men At Work en Jeans Centre. In het horeca- en foodsegment starten er een Vapiano-restaurant,  een Five Guys (een Amerikaanse fastfoodformule met burgers, hot dogs en sandwiches) en een McDonald's.

 

Nieuw Hoog Catharijne biedt na de herontwikkeling onderdak aan 180 winkels met zo’n 100.000 m² winkelruimte. Jaarlijks komen er 26 miljoen bezoekers. Het grootste winkelcentrum van Nederland is in handen van vastgoedorganisatie Klepierre Management Nederland, voorheen Corio Nederland. Het Franse Klépierre, een Europese vastgoedonderneming op het gebied van winkelcentra, is in zestien landen actief met 178 winkelcentra, die samen 1,2 miljard bezoekers per jaar trekken.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.