Nieuwe eigenaar halveert Hema-directie

Shutterstock

De nieuwe eigenaar van Hema, Ramphastos Investments van Marcel Boekhoorn, haalt de grove borstel door de directie van de winkelketen. Vier van de huidige acht directeurs moeten de komende maanden het bedrijf verlaten.

 

“Slagvaardiger opereren”

Marketingdirecteur Adriana Hoppebrouwer, Tico Schneider (topman van Hema Nederland), logistiek verantwoordelijke Adrian Porteous en personeelschef Marielle de Macker nemen binnen hooguit negen maanden afscheid van Hema: Kersvers eigenaar Marcel Boekhoorn stuurt hen naar huis. “Volgens betrouwbare bronnen krijgen de bestuursleden de schuld van de slechte cijfers bij Hema, waar de vergelijkbare omzet de laatste maanden daalt”, schrijft de Nederlandse zakenkrant FD. Volgens de krant stond “de schoonmaakactie al maanden op de rol, maar is [ze] waarschijnlijk opgeschort toen de keten werd overgenomen”.

 

Volgens het bedrijf zelf, dat spreekt van een “vereenvoudiging van de structuur”, is de “aanpassing noodzakelijk om slagvaardiger te kunnen opereren”. Na het vertrek van het viertal zal de gehalveerde directie nog bestaan uit CEO Tjeerd Jegen, financieel directeur Ivo Vliegen, internationaal directeur Richard Flint en inkoopdirecteur Trevor Perren.