Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

De Garden Center Holding, ontstaan uit de fusie van het Waalse Oh!Green, vier winkels van Walter Van Gastel en drie Intratuin-winkels, opent morgen de allereerste Oh'Green-tuinwinkel in Aarschot.

 

Lentekriebels

Tuinliefhebbers kunnen vanaf morgen terecht in de eerste Oh'Green-winkel, het nieuwe concept waarmee het in 2017 opgerichte Garden Center Holding zijn visie voor de toekomst in de praktijk brengt. Het paradepaardje van de groep, die koos voor Oh'Green (met weglatingsteken) als commerciële naam van zijn winkels, komt er op de locatie van de voormalige Intratuin-winkel in Aarschot.

 

"De winkel werd vanaf de grond opnieuw opgebouwd en is net op tijd klaar om tuinliefhebbers met lentekriebels met raad, daad en goede producten bij te staan," zo is te horen bij Oh'Green-winkelmanager Jelle Van Opstal. Het nieuwe tuincentrum wil de klant een totaalbeleving bezorgen en heeft ook voor dierenvrienden, hobbykoks en fans van design een ruim assortiment.

 

Onder één vlag

Op termijn is het de bedoeling om ook de overige elf winkels om te bouwen volgens het Oh'Green-concept. Dit jaar nog krijgen de Waalse Oh!Green-winkels (met uitroepteken) en de vier Walter Van Gastel-winkels (in Ekeren, Balen, Ninove en Sint-Katelijne-Waver) een make-over. In 2019 is het de beurt aan de twee andere Intratuin-franchises (in Olen en Zwijndrecht) die voorheen eigendom waren van de Hubo-groep.

 

Verdere uitbreidingsplannen heeft Garden Center Holding voorlopig niet, al wil het wel blijven groeien op de Belgische tuinwinkelmarkt waar de groep momenteel de op één na grootste is. Behalve naar de uitrol van de verschillende Oh'Green-winkels gaat de aandacht de komende jaren ook naar de ontwikkeling van een kennisplatform, waarmee de groep klanten en medewerkers ten dienste wil staan.

 

Garden Center Holding heeft een omzet van 78 miljoen euro en stelt ongeveer 280 werknemers tewerk in zijn twaalf tuincentra. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ikea gaat “miljarden investeren” om Amazon & Co voor te blijven

08/03/2018

Ikea gaat de komende jaren miljarden investeren om “dichter bij de klant te komen” en pure players als Amazon voor te blijven. Dat zegt de kersverse financieel directeur van Ikea Group, Juvencio Maeztu.

Maisons du Monde doorbreekt het miljard en gaat voor het VK

07/03/2018

Maisons du Monde heeft in 2017 de grens van het miljard euro omzet doorbroken. De Franse woonketen blijft stevig groeien, nu ook in het Verenigd Koninkrijk, maar toch stelt het de verwachtingen voor 2018 naar beneden toe bij.

Ikea toont winkel van de toekomst

06/03/2018

Op het Mobile World Congress heeft Ikea in samenwerking met Accenture zijn winkelconcept van de toekomst gepresenteerd. Opvallend: het is een kleine binnenstadwinkel, met - uiteraard - veel technologie.

Meubelen Gaverzicht breidt uit naar Moeskroen

27/02/2018

Meubelen Gaverzicht opent op 1 maart een nieuwe vestiging in Moeskroen. Daar is al meer dan vijftien jaar een winkel te vinden van BE-Okay, het jongerenconcept van Meubelen Gaverzicht, en die krijgt nu gezelschap van de 'grote' formule.

Wissel aan de top bij Blokker Holding

22/02/2018

Abel Slippens is op 6 februari teruggetreden als voorzitter en lid van de raad van commissarissen van Blokker Holding. Hij is opgevolgd door Michiel Witteveen, die flink wat retailervaring meebrengt.

Ikea denkt ook aan veganistische klanten

19/02/2018

Het Zweedse Ikea gaat nu ook veganistische producten maken: de primeur is voor de Veggie Dog, een veganistische versie van de hotdog. Het is wel nog wachten tot de zomer voor de hotdog ook hier te koop zal zijn.

Back to top