Online matrasverkoper Simba nu ook in Nederland | RetailDetail

Online matrasverkoper Simba nu ook in Nederland

Online matrasverkoper Simba nu ook in Nederland

Het Britse Simba, dat online matrassen verkoopt, is nu ook beschikbaar voor Nederlandse klanten. Daarmee zet de webshop zijn snelle expansie verder. Binnen anderhalf jaar wil Simba te vinden zijn in 24 landen.

35.000 matrassen

Naast Nederland en het Verenigd Koninkrijk, is Simba ook al te vinden in Frankrijk, Duitsland, Ierland, Noord-Amerika en het Midden Oosten. Vorig jaar verkocht het 35.000 matrassen, goed voor een omzet van meer dan 15 miljoen euro. Simba werd nochtans pas in 2015 opgericht.

 

De matrassen van Simba zijn te verkrijgen in verschillende maten, maar zijn volgens het bedrijf wel geschikt voor iedereen. Het verkoopt naar eigen zeggen de eerste matras ter wereld die pocketveren weet te combineren met traagschuim. Die combinatie moet zorgen voor een betere nachtrust.

 

De matrassen van Simba worden aan huis geleverd in dozen van een meter hoog en 50 centimeter breed. Daardoor kunnen ze gemakkelijk naar de juiste kamer verplaatst worden. Eens ze uit de doos zijn gehaald, kunnen ze drie tot vier uur later al gebruikt worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarktketen Morrisons wordt uur per week stil

23/07/2018

De Britse supermarktketen Morrisons organiseert voortaan elke week een prikkelarm uur voor mensen met autisme. Op zaterdagochtend tussen 9 en 10 zal er geen muziek te horen zijn, dimmen de lichten en wordt zelfs het piepje van de kassascanner stiller. 

Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, Italië komt eraan en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).