Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed | RetailDetail

Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed

Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed
Beterbed.nl

De omzet van Beter Bed Holding is in het eerste kwartaal van 2017 met 7,6% gegroeid. Dat was gedeeltelijk te danken aan de overname van Sängjätten, maar ook zonder die aankoop was er sprake van een mooie groei (+5%).

Op goede weg in Duitsland

In het eerste kwartaal haalde Beter Bed Holding een omzet van 115 miljoen euro, maar concrete winstcijfers geeft het beddenbedrijf momenteel niet. Sterkhouder is de Benelux, dankzij een enorme sprong voorwaarts in België (+31,1%). In Nederland steeg de omzet met 12%, terwijl de orderintake in vergelijkbare winkels met 4,2% de hoogte in ging.

 

In Duitsland is er nog steeds sprake van een vergelijkbare omzetdaling van 1,7%, maar dat is al een stuk beter dan in de voorgaande kwartalen. In het derde kwartaal van 2016 was de vergelijkbare omzetdaling 8,8% en in het vierde kwartaal 4,5%. De totale omzet in Duitsland stijgt nipt met 0,7%.

 

Ook Spanje groeide met 22,4%, terwijl Zwitserland er met 5,2% op vooruit ging. In Oostenrijk daalde de omzet met 10,3%, voornamelijk vanwege een sterke vergelijkingsbasis ten opzichte van een jaar eerder, toen er een uitverkoop was van de voorraden van de voormalige BettenMax-formule.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Inditex groeit sterk dankzij online omzetstijging

14/03/2018

Inditex, eigenaar van modeketens Zara en Massimo Dutti, heeft het voorbije jaar een mooie groei opgetekend, ondanks een sterke euro. Vooral de online verkoop van kleding doet het erg goed.

Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

13/03/2018

De Garden Center Holding, ontstaan uit de fusie van het Waalse Oh!Green, vier winkels van Walter Van Gastel en drie Intratuin-winkels, opent morgen de allereerste Oh'Green-tuinwinkel in Aarschot.

Omzet daalt, maar Prada verwacht veel van 2018

12/03/2018

De omzet van modebedrijf Prada, dat naast het Italiaanse merk met dezelfde naam ook tal van andere modemerken in portefeuille heeft, is in 2017 met enkele procenten gedaald. De verwachtingen voor het huidige boekjaar zijn echter hoog.

Back to top