Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed | RetailDetail

Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed

Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed
Beterbed.nl

De omzet van Beter Bed Holding is in het eerste kwartaal van 2017 met 7,6% gegroeid. Dat was gedeeltelijk te danken aan de overname van Sängjätten, maar ook zonder die aankoop was er sprake van een mooie groei (+5%).

Op goede weg in Duitsland

In het eerste kwartaal haalde Beter Bed Holding een omzet van 115 miljoen euro, maar concrete winstcijfers geeft het beddenbedrijf momenteel niet. Sterkhouder is de Benelux, dankzij een enorme sprong voorwaarts in België (+31,1%). In Nederland steeg de omzet met 12%, terwijl de orderintake in vergelijkbare winkels met 4,2% de hoogte in ging.

 

In Duitsland is er nog steeds sprake van een vergelijkbare omzetdaling van 1,7%, maar dat is al een stuk beter dan in de voorgaande kwartalen. In het derde kwartaal van 2016 was de vergelijkbare omzetdaling 8,8% en in het vierde kwartaal 4,5%. De totale omzet in Duitsland stijgt nipt met 0,7%.

 

Ook Spanje groeide met 22,4%, terwijl Zwitserland er met 5,2% op vooruit ging. In Oostenrijk daalde de omzet met 10,3%, voornamelijk vanwege een sterke vergelijkingsbasis ten opzichte van een jaar eerder, toen er een uitverkoop was van de voorraden van de voormalige BettenMax-formule.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Casa opent nieuwe winkel in Olen

13/08/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe winkel geopend in Olen Shopping Park. De winkel, die bewust in de buurt van het Belgisch hoofdkantoor ligt, kreeg ook een nieuw winkelconcept.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.