Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed | RetailDetail

Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed

Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed
Beterbed.nl

De omzet van Beter Bed Holding is in het eerste kwartaal van 2017 met 7,6% gegroeid. Dat was gedeeltelijk te danken aan de overname van Sängjätten, maar ook zonder die aankoop was er sprake van een mooie groei (+5%).

Op goede weg in Duitsland

In het eerste kwartaal haalde Beter Bed Holding een omzet van 115 miljoen euro, maar concrete winstcijfers geeft het beddenbedrijf momenteel niet. Sterkhouder is de Benelux, dankzij een enorme sprong voorwaarts in België (+31,1%). In Nederland steeg de omzet met 12%, terwijl de orderintake in vergelijkbare winkels met 4,2% de hoogte in ging.

 

In Duitsland is er nog steeds sprake van een vergelijkbare omzetdaling van 1,7%, maar dat is al een stuk beter dan in de voorgaande kwartalen. In het derde kwartaal van 2016 was de vergelijkbare omzetdaling 8,8% en in het vierde kwartaal 4,5%. De totale omzet in Duitsland stijgt nipt met 0,7%.

 

Ook Spanje groeide met 22,4%, terwijl Zwitserland er met 5,2% op vooruit ging. In Oostenrijk daalde de omzet met 10,3%, voornamelijk vanwege een sterke vergelijkingsbasis ten opzichte van een jaar eerder, toen er een uitverkoop was van de voorraden van de voormalige BettenMax-formule.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Flamant in handen van Besix

25/05/2018

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

HelloFresh verhoogt omzetprognose

14/05/2018

HelloFresh trekt zijn verwachtingen voor 2018 op: het bedrijf verwacht in 2018 tot 35% te groeien (eerder was dat maximum 30%) dankzij positieve cijfers in de Verenigde Staten, inmiddels de grootste markt voor de Duitsers.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

AB InBev haalt meer winst uit minder bier

09/05/2018

AB InBev zag zijn bierverkoop tijdens het eerste kwartaal dalen met 0,2%, maar daaraan koppelt de Belgisch-Braziliaanse biergigant wel een omzetgroei die 1,1% hoger ligt dan verwacht. Ook de brutowinst oversteeg de verwachtingen.

Delhaize veert op na sterk kwartaal

09/05/2018

Tijdens de eerste drie maanden van 2018 wist Delhaize in België weer aan te knopen met groei. Ook online boekt de retailer vooruitgang, maar de stuntpromoties wegen wel op de marges.