Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed

Opnieuw mooie omzetgroei voor Beter Bed
Beterbed.nl

De omzet van Beter Bed Holding is in het eerste kwartaal van 2017 met 7,6% gegroeid. Dat was gedeeltelijk te danken aan de overname van Sängjätten, maar ook zonder die aankoop was er sprake van een mooie groei (+5%).

Op goede weg in Duitsland

In het eerste kwartaal haalde Beter Bed Holding een omzet van 115 miljoen euro, maar concrete winstcijfers geeft het beddenbedrijf momenteel niet. Sterkhouder is de Benelux, dankzij een enorme sprong voorwaarts in België (+31,1%). In Nederland steeg de omzet met 12%, terwijl de orderintake in vergelijkbare winkels met 4,2% de hoogte in ging.

 

In Duitsland is er nog steeds sprake van een vergelijkbare omzetdaling van 1,7%, maar dat is al een stuk beter dan in de voorgaande kwartalen. In het derde kwartaal van 2016 was de vergelijkbare omzetdaling 8,8% en in het vierde kwartaal 4,5%. De totale omzet in Duitsland stijgt nipt met 0,7%.

 

Ook Spanje groeide met 22,4%, terwijl Zwitserland er met 5,2% op vooruit ging. In Oostenrijk daalde de omzet met 10,3%, voornamelijk vanwege een sterke vergelijkingsbasis ten opzichte van een jaar eerder, toen er een uitverkoop was van de voorraden van de voormalige BettenMax-formule.