Overstock Garden lanceert eerste conceptstore Exterioo

Overstock Garden

Aanstaande vrijdag opent Overstock Garden zijn eerste Belgische Exterioo-conceptstore in het voormalige Rik Ruebens-pand in Knokke-Heist.

 

"Buiten is het betere binnen"

Volgens CEO Dominique Motte gaat Exterioo veel verder dan tuinmeubelen alleen. "Het is gestart vanuit een overtuiging dat alles wat binnen kan, leuker en beter wordt als je het buiten doet. Vandaar onze baseline: Buiten is het betere binnen.” Het nieuwe winkelconcept legt sterk de nadruk op beleving en persoonlijke service.

 

De nieuwe naam – Exterioo – moet meteen duidelijk maken dat het om een gloednieuw retailconcept gaat. “We bouwen continu aan een assortiment van betaalbare en kwalitatieve tuinmeubelen binnen verschillende prijsklasses", legt Motte uit. "We willen in de toekomst als merk mensen inspireren om meer buiten te komen en buiten te leven, want dat is niet alleen gezonder, je wordt er ook vrolijker van.”

 

De eerste Exterioo bevindt zich in het voormalige Rik Ruebens-pand op de Natiënlaan in Knokke-Heist. Het pand ligt vlakbij de vorige winkel van Overstock Garden. Het meubelbedrijf wil ook de komende jaren blijven investeren met nieuwe showrooms en een splinternieuw magazijn in de haven van Gent. De bestaande vestigingen van de keten worden overigens niet hernoemd naar Exterioo, maar blijven verder werken onder de naam Overstock Garden.