Overstock Home wordt Juntoo

Juntoo

Overstock Home schudt zijn outletimago van zich af en verandert van naam: de keten gaat voortaan als Juntoo door het leven.

 

Na nieuw winkelconcept

Overstock Home ondergaat een gedaanteverwisseling: de meubelketen heet vanaf nu Juntoo. Met de naam komt ook een nieuwe look voor de website en het magazine. In 2020 lanceerde de retailer al een nieuw winkelconcept, waar meer ingezet wordt op beleving met achttien leefwerelden. 


”Ons nieuw winkelconcept past beter bij onze nieuwe collecties en bij de wensen van de klant. De naam Overstock Home was daarom aan verandering toe”, klinkt het nu tegenover HLN. De naam Overstock liet bovendien een outletwinkel vermoeden, maar dat beantwoordt niet aan de realiteit.

 

Volledig nieuw merk

Het gaat verder dan alleen een naamsverandering, zegt CEO Dominique Motte. "Het is een volledig nieuw merk. We gaan met Juntoo voor een totaal andere aanpak en zetten in onze winkels in op echt ‘retail theatre’: onze klanten inspireren en hen laten beleven hoe hun interieur er kan uitzien met onze meubelen. Zo kunnen klanten onder meer terecht bij showroommedewerkers die interieuradvies op maat geven. Daarnaast ontwerpen we onze meubelen zelf, waardoor we kort op de bal kunnen spelen qua trends.” Twee keer per jaar komt een nieuwe collectie op de markt.

 

Waarom de lancerig net nu gebeurt? De coronapandemie heeft de interieurbranche een boost gegeven: een studie van Statbel toont aan dat de gemiddelde Belg in 2020 zo’n 6,7% van het huishoudbudget uittrok voor het aankleden van hun woning, een stijging van 1,4% in vergelijking met 2018. In de categorie meubelen loopt die stijging op tot 5,9%.

 

Make-over voor groep

Eerder veranderde de holding boven de keten ook al van naam, naar Beliving. Zusterformule Overstock Garden kreeg er ondertussen een nieuwe conceptstore bij onder de naam Exterioo. De eerste winkel daarvan opende de deuren in Knokke-Heist, intussen volgden ook vestigingen in Zaventem, Geel, Oudenaarde, Hasselt en Aarlen.


Juntoo telt zestien vestigingen in België met een oppervlakte van zo’n 1.500 m². De groep is in handen van de West-Vlaamse ondernemer Jan Ollevier, die naast Overstock ook eigenaar is van de sanitairketen X²O.