Reorganisatie op til bij ruim één op twee Belgische Blokker-winkels

Reorganisatie op til bij ruim één op twee Belgische Blokker-winkels

Reorganisatie op til bij ruim één op twee Belgische Blokker-winkels

De Belgische directie van winkelketen Blokker plant een reorganisatie bij 110 winkels. Om welke winkels het gaat en wat er met de 86 andere vestigingen zal gebeuren, kregen de vakbonden nog niet te horen.

“Gesprekken met moederbedrijf lopen nog”

Gisteren hebben de Belgische directie en vakbonden voor het eerst samengezeten, en wat de bonden te horen kregen heeft “de ongerustheid bij het personeel enkel doen toenemen”, klinkt het. “Er is ons geen enkele verduidelijking gegeven omdat de gesprekken met het moederbedrijf nog lopen”, zo zegt een vakbondsbron aan persbureau Belga.

 

“Men heeft ons gezegd te wachten op het masterplan”, dat eerder was beloofd voor het eerste trimester van 2017. “Het gebrek aan transparantie heeft niets geruststellend en we vrezen dat de directie, in tegenstelling tot wat ze zegt, heel goed weet waar we heen gaan, maar wacht op het einde van de inventarissen om zijn bedoelingen bekend te maken.”

 

Dat er ‘iets’ op til was bij de Nederlandse winkelketen Blokker, was al een tijdje duidelijk. In april vorig jaar schrapte Blokker al 390 banen in zijn organisatie en een maand later meldde de groep een verlies van 52 miljoen euro over 2015: minder dramatisch dan gevreesd, maar toch 2,5 keer meer dan de 20 miljoen verlies in 2014.

 

Winkelsluitingen

Tegelijk kondigde Blokker aan dat het miljoenen zou investeren in zijn winkels. Het concern is in Nederland volop bezig een nieuw winkelconcept in te voeren, dat op minder personeel draait. Ook in België zijn de eerste stappen al gezet, onder meer in Doornik, Waremme en Maasmechelen. Zoals het er nu naar uitziet, zullen echter lang niet alle Belgische winkels die operatie overleven.

 

Intussen gingen trouwens al de eerste winkels dicht: eind december sloot de vestiging in Saint-Georges (bij Hoei) en volgende week is het de beurt aan die van Grivegnée (eveneens in de provincie Luik).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Casa opent nieuwe winkel in Olen

13/08/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe winkel geopend in Olen Shopping Park. De winkel, die bewust in de buurt van het Belgisch hoofdkantoor ligt, kreeg ook een nieuw winkelconcept.

Fiets! maakt doorstart met vijf winkels minder

08/08/2018

Fietsenwinkelketen Fiets! heeft gerechtelijke bescherming aangevraagd en gaat reorganiseren: vijf van de zestien winkels sluiten de deuren. Alle jobs blijven wel behouden.

Eggo flirt met 50 winkels in België, start in Nederland

03/08/2018

Keukenwinkelketen èggo blijft groeien: na Luxemburg en Spanje luidt de eerste Nederlandse pilootwinkel in Breda het begin van een nieuw expansiehoofdstuk in. In België zijn er ondertussen bijna vijftig winkels.

Teleurstellende cijfers voor Beter Bed

30/07/2018

Beddenretailer Beter Bed Holding heeft er geen prettige eerste jaarhelft op zitten: zowel de omzet als de winst staan onder druk als gevolg van aanhoudende problemen op de Duitse markt. In Nederland en België steeg de omzet wel.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.