Sofacompany wordt zusterbedrijf van Jysk

Jan Bøgh - © Jysk

Het Deense online meubelmerk Sofacompany heeft een nieuwe eigenaar: het is nu onderdeel van Lars Larsen Group, die ook eigenaar is van Jysk en Bolia. Het bedrijf blijft wel z’n eigen koers varen.

 

Digitaal sterker worden

Tot voor kort was Sofacompany, dat in 2012 door het koppel Catherine en Christian Rudolph werd opgericht, in handen van investeringsfonds Procuritas. Het bedrijf wist z’n omzet sinds 2017 met meer dan de helft te verhogen tot 73 miljoen euro en de EBITDA te verdrievoudigen naar 7 miljoen euro. Dat succes is te danken aan de rechtstreekse verkoop van fabriek naar klant, zonder tussenpersonen. De sterke onlinegroei is ook wat de interesse aanwakkerde van overnemer Lars Larsen Group.
 

“De acquisitie van Sofacompany is onderdeel van onze strategie om digitaal nog sterker te worden”, zegt Jan Bøgh, de CEO van JYSK, die ook voorzitter van de Raad van Bestuur wordt van Sofacompany. “Doelstelling is om hetzelfde marktaandeel te bereiken met onze online retailkanalen als met de fysieke winkels en showrooms. Sofacompany heeft daar een enorm potentieel want de online verkoop van onder meer meubels is aanzienlijk gestegen sinds de crisis.”
 

Bøgh benadrukt dat het niet de bedoeling is om Sofacompany onderdeel te maken van Jysk: de retailer zal als een onafhankelijk bedrijf gerund worden, net als de andere merken binnen de groep. Het management blijft op z’n plek en het bedrijf krijgt de middelen om nog verder te groeien.
 

Eerder deze week raakte al bekend dat Lars Larsen Group ook de Zweedse slaapspecialist Sängjätten heeft overgenomen van Beter Bed Holding.