Stakingsaanzegging bij Casa-distributiecentrum in Itegem

Stakingsaanzegging bij Casa-distributiecentrum in Itegem

Het rommelt bij woonwinkelketen Casa: in april verhuizen flink wat diensten naar een nieuwbouw in Olen, maar anders dan hun collega’s hebben de 75 arbeiders in Itegem nog geen bevestiging gekregen dat ook zij mee zullen verhuizen naar de nieuwe stek.

Itegem mogelijk volledig dicht

In de lente verhuizen de distributieactiviteiten van Casa in Heultje (Westerlo) naar Olen. Ook de bedienden op de internationale hoofdzetel in de Karel Govaertsstraat in Itegem (Heist-op-den-Berg) hebben al te horen gekregen dat ze mee de overstap kunnen maken. “Enkel de 75 arbeiders die nu in het distributiecentrum van Itegem werken, weten nog van niets. De directie zegt telkens dat ze het nog niet weet. En bij een recente verzoeningspoging met een sociaal bemiddelaar hebben ze hun kat gestuurd”, zegt vakbondssecretaris Marc Jacobs (LBC-NVK).

 

Hoewel nog niet officieel is gezegd dat de hele site in Itegem sluit, vreest de vakbond voor het voortbestaan van de lokale activiteit. In Itegem gebeurt de orderpicking namelijk nog altijd manueel, terwijl in Olen alles geautomatiseerd zal gebeuren. “De kans is groot dat de directie daar alles zal groeperen.” Daarom is alvast een stakingsaanzegging ingediend. “Als de directie niet snel klare wijn schenkt, wordt het werk effectief neergelegd”, zeggen de vakbonden.

 

Slecht nieuws na Nieuwjaar?

De directie toont begrip voor de ongerustheid, maar zegt dat het nieuwe team volop werkt aan een globaal strategisch plan. “Daarom start deze maand een analyse van de logistieke structuren en hebben we de ambitie deze oefening tegen uiterlijk 16 januari 2017 te finaliseren. Vandaag is het voor ons dan ook nog niet mogelijk om concrete plannen of beslissingen mee te delen”, klinkt het.

 

De vakbond ziet de bui echter al hangen: “Het is niet geloofwaardig dat hun nieuwbouw al bijna klaar is en dat ze nu pas gaan bekijken hoe ze hun logistiek gaan organiseren. Waarschijnlijk willen ze wachten met slecht nieuws tot na de lucratieve eindejaarsperiode”, aldus Jacobs.