Sterk jaar voor moederbedrijf Jysk | RetailDetail

Sterk jaar voor moederbedrijf Jysk

Sterk jaar voor moederbedrijf Jysk
Shutterstock

Het Deense Lars Larsen Group, moederbedrijf van woonketen Jysk, wist in het boekjaar 2016/2017 recordcijfers neer te schrijven. De woonketen stuwde de omzet van haar moederbedrijf naar 30 miljard Deense kroon (4 miljard euro).

 

“Tevreden met het resultaat”

Het leeuwendeel daarvan was te danken was aan de omzet van 3,36 miljard euro die Jysk haalde. De winst voor belastingen kwam daarbij uit op 3,4 miljard Deense kroon (450 miljoen euro).

 

“Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Het toont dat de investeringen die zijn gemaakt door de Lars Larsen Group hun vruchten afwerpen. Ik ben altijd geduldig geweest, maar ik ben een zakenman en dus is het belangrijk dat de resultaten van de bedrijven die deel uitmaken van de Lars Larsen Group omhooggaan”, aldus Lars Larsen. 

 

Naast Jysk heeft zijn groep ook investeringen in een waaier aan bedrijven, gaande van autobouwers tot golfuitrusting en restaurants. Die bedrijven zijn samen goed voor een omzet van 5 miljard Deense kroon (670 miljoen euro). “Het is geen geheim dat een aantal van die bedrijven nog verlies maken, maar het is belangrijk voor mij dat ze in de juiste richting bewegen”, aldus Larsen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Inditex groeit sterk dankzij online omzetstijging

14/03/2018

Inditex, eigenaar van modeketens Zara en Massimo Dutti, heeft het voorbije jaar een mooie groei opgetekend, ondanks een sterke euro. Vooral de online verkoop van kleding doet het erg goed.

Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

13/03/2018

De Garden Center Holding, ontstaan uit de fusie van het Waalse Oh!Green, vier winkels van Walter Van Gastel en drie Intratuin-winkels, opent morgen de allereerste Oh'Green-tuinwinkel in Aarschot.

Back to top