Sterk jaar voor moederbedrijf Jysk | RetailDetail

Sterk jaar voor moederbedrijf Jysk

Sterk jaar voor moederbedrijf Jysk
Shutterstock

Het Deense Lars Larsen Group, moederbedrijf van woonketen Jysk, wist in het boekjaar 2016/2017 recordcijfers neer te schrijven. De woonketen stuwde de omzet van haar moederbedrijf naar 30 miljard Deense kroon (4 miljard euro).

 

“Tevreden met het resultaat”

Het leeuwendeel daarvan was te danken was aan de omzet van 3,36 miljard euro die Jysk haalde. De winst voor belastingen kwam daarbij uit op 3,4 miljard Deense kroon (450 miljoen euro).

 

“Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Het toont dat de investeringen die zijn gemaakt door de Lars Larsen Group hun vruchten afwerpen. Ik ben altijd geduldig geweest, maar ik ben een zakenman en dus is het belangrijk dat de resultaten van de bedrijven die deel uitmaken van de Lars Larsen Group omhooggaan”, aldus Lars Larsen. 

 

Naast Jysk heeft zijn groep ook investeringen in een waaier aan bedrijven, gaande van autobouwers tot golfuitrusting en restaurants. Die bedrijven zijn samen goed voor een omzet van 5 miljard Deense kroon (670 miljoen euro). “Het is geen geheim dat een aantal van die bedrijven nog verlies maken, maar het is belangrijk voor mij dat ze in de juiste richting bewegen”, aldus Larsen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.