Sterke groei voor Carpetright in derde kwartaal

Sterke groei voor Carpetright in derde kwartaal

In het derde kwartaal van zijn boekjaar 2016 heeft Carpetright opnieuw met positieve cijfers weten aan te knopen. In de eerste helft van het jaar kreunde Carpetright nog onder moeilijke marktomstandigheden.

Nieuwe strategie op het juiste spoor

In de drie maanden tot 28 januari 2017 groeide de vergelijkbare omzet in het Verenigd Koninkrijk met 1,9%, terwijl de Europese activiteiten zelfs een vergelijkbare omzetgroei toonden van 5,4%. Daarmee deden ze beter dan wat analisten verwacht hadden. “We zijn tevreden dat we terugkeren naar vergelijkbare omzetgroei in het Verenigd Koninkrijk. Onze prestaties over de laatste vier weken, met een vergelijkbare groei van 6,8%, geeft ons het vertrouwen dat onze nieuwe strategie op het juiste spoor zit”, aldus CEO Wilf Walsh.

 

Aan het einde van het derde kwartaal had Carpetright 427 winkels in het Verenigd Koninkrijk en 138 in de rest van Europa. De voorbije kwartalen heeft het bedrijf sterk geïnvesteerd in het herinrichten van zijn winkels. In het Verenigd Koninkrijk zijn er ondertussen al 120 winkels aangepakt en die winkels presteren ook beter dan andere filialen.