Topman Michiel Witteveen neemt Blokker over

Blokker
Shutterstock.com

De familie Blokker heeft haar verlieslatende retailbedrijf verkocht aan huidig CEO Michiel Witteveen. Dat melden Nederlandse media en wordt nu ook bevestigd door Blokker Holding.

 

Bruidsschat

Nadat de meeste ketens van de holding al werden afgestoten, staan ook winkelketens Blokker en Big Bazar sinds november vorig jaar in de etalage. Na 122 jaar besloot de familie om de handdoek te gooien.  CEO Michiel Witteveen moest op zoek naar kopers. Er doken naar verluidt verschillende overnamekandidaten op, maar het kwam niet tot een akkoord. Volgens bronnen die het dossier van nabij kennen, lag dat onder meer aan de aanpak van Witteveen, zo schrijft De Telegraaf.
 

Nu neemt de topman dus zelf zowel Blokker als Big Bazar in handen middels een buy-out. Het gaat in totaal om 474 eigen winkels en 77 franchisewinkels in Nederland, en 139 winkels in België en Luxemburg. De holding en Marskramer maken eveneens deel uit van de voorgestelde transactie.
 

"De familie Blokker is optimistisch over de verkoop van Blokker en Big Bazaar aan Michiel Witteveen”, zegt het persbericht. “We vertrouwen hem als de nieuwe eigenaar. De afgelopen jaren hebben we hem leren kennen als een gepassioneerde en gemotiveerde ondernemer, die sindsdien een grondige kennis heeft opgedaan van de organisatie. We zijn blij dat deze transactie een einde maakt aan de periode van onzekerheid voor werknemers van Blokker en Big Bazaar. De organisatie kan nu volledig focussen op de toekomst.”
 

Financiële details worden niet bekend gemaakt. Witteveen krijgt naar verluidt van de familie een ‘bruidsschat’ mee van zo’n 280 miljoen euro. Het vastgoed blijft overigens buiten de verkoop. Via zijn investeringsbedrijf HB Capital heeft de familie Blokker nog ongeveer 20% van de panden in beheer. Ze kunnen dus een deel van de bruidsschat recupereren via huurgelden.