Tweede Antwerpse Ikea komt op Havanasite | RetailDetail

Tweede Antwerpse Ikea komt op Havanasite

Tweede Antwerpse Ikea komt op Havanasite

Binnenkort opent in Antwerpen een tweede vestiging van de woonketen Ikea (na Wilrijk). De stad Antwerpen heeft het Zweedse bedrijf immers de toestemming gegeven om een winkel te bouwen op de zogenaamde Havanasite.

Aantrekkingskracht regio vergroten

Die bevindt zich op het einde van de Noorderlaan en de stad was al langer op zoek naar een nieuwe invulling. Het stadsbestuur en Ikea gaan nu werk maken van de volledige plannen, zoals de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Naast de bouw van 1.250 parkeerplaatsen wil Ikea immers sterk inzetten op de bereikbaarheid voor mensen die met duurzame vervoermiddelen gebruiken: de vestiging ligt naast een fietsostrade en aan het eindpunt van de toekomstige tramlijn 1.

 

“We zijn ervan overtuigd dat ons nieuw IKEA woonwarenhuis de (economische) aantrekkingskracht van de regio zal vergroten, een nieuw publiek zal aanspreken en voor heel wat nieuwe jobs zal zorgen. De creativiteit die IKEA dag na dag wil blijven implementeren in haar productaanbod, sluit bovendien aan bij de uitstraling van stad Antwerpen als “creatieve pool”, met tal van initiatieven om jong creatief (design)talent te ondersteunen”, aldus CEO Catherine Bendayan van IKEA België.

 

Voor Ikea komt zo een einde aan een jarenlange zoektocht naar een nieuwe locatie voor een tweede vestiging in Antwerpen, al onthulde RetailDetail in 2011 al dat Ikea met grote ogen naar deze site keek. De nieuwe winkel zal gebouwd worden volgens het vaste concept van Ikea en moet tot 300 nieuwe jobs creëren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.