Tweede Antwerpse Ikea komt op Havanasite | RetailDetail

Tweede Antwerpse Ikea komt op Havanasite

Tweede Antwerpse Ikea komt op Havanasite

Binnenkort opent in Antwerpen een tweede vestiging van de woonketen Ikea (na Wilrijk). De stad Antwerpen heeft het Zweedse bedrijf immers de toestemming gegeven om een winkel te bouwen op de zogenaamde Havanasite.

Aantrekkingskracht regio vergroten

Die bevindt zich op het einde van de Noorderlaan en de stad was al langer op zoek naar een nieuwe invulling. Het stadsbestuur en Ikea gaan nu werk maken van de volledige plannen, zoals de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Naast de bouw van 1.250 parkeerplaatsen wil Ikea immers sterk inzetten op de bereikbaarheid voor mensen die met duurzame vervoermiddelen gebruiken: de vestiging ligt naast een fietsostrade en aan het eindpunt van de toekomstige tramlijn 1.

 

“We zijn ervan overtuigd dat ons nieuw IKEA woonwarenhuis de (economische) aantrekkingskracht van de regio zal vergroten, een nieuw publiek zal aanspreken en voor heel wat nieuwe jobs zal zorgen. De creativiteit die IKEA dag na dag wil blijven implementeren in haar productaanbod, sluit bovendien aan bij de uitstraling van stad Antwerpen als “creatieve pool”, met tal van initiatieven om jong creatief (design)talent te ondersteunen”, aldus CEO Catherine Bendayan van IKEA België.

 

Voor Ikea komt zo een einde aan een jarenlange zoektocht naar een nieuwe locatie voor een tweede vestiging in Antwerpen, al onthulde RetailDetail in 2011 al dat Ikea met grote ogen naar deze site keek. De nieuwe winkel zal gebouwd worden volgens het vaste concept van Ikea en moet tot 300 nieuwe jobs creëren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

20/04/2018

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.