Tweede Antwerpse Ikea komt op Havanasite

Tweede Antwerpse Ikea komt op Havanasite

Binnenkort opent in Antwerpen een tweede vestiging van de woonketen Ikea (na Wilrijk). De stad Antwerpen heeft het Zweedse bedrijf immers de toestemming gegeven om een winkel te bouwen op de zogenaamde Havanasite.

Aantrekkingskracht regio vergroten

Die bevindt zich op het einde van de Noorderlaan en de stad was al langer op zoek naar een nieuwe invulling. Het stadsbestuur en Ikea gaan nu werk maken van de volledige plannen, zoals de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Naast de bouw van 1.250 parkeerplaatsen wil Ikea immers sterk inzetten op de bereikbaarheid voor mensen die met duurzame vervoermiddelen gebruiken: de vestiging ligt naast een fietsostrade en aan het eindpunt van de toekomstige tramlijn 1.

 

“We zijn ervan overtuigd dat ons nieuw IKEA woonwarenhuis de (economische) aantrekkingskracht van de regio zal vergroten, een nieuw publiek zal aanspreken en voor heel wat nieuwe jobs zal zorgen. De creativiteit die IKEA dag na dag wil blijven implementeren in haar productaanbod, sluit bovendien aan bij de uitstraling van stad Antwerpen als “creatieve pool”, met tal van initiatieven om jong creatief (design)talent te ondersteunen”, aldus CEO Catherine Bendayan van IKEA België.

 

Voor Ikea komt zo een einde aan een jarenlange zoektocht naar een nieuwe locatie voor een tweede vestiging in Antwerpen, al onthulde RetailDetail in 2011 al dat Ikea met grote ogen naar deze site keek. De nieuwe winkel zal gebouwd worden volgens het vaste concept van Ikea en moet tot 300 nieuwe jobs creëren.