Vendis Capital neemt aandeel in X²O en Overstock

Vendis Capital neemt aandeel in X²O en Overstock

Het Belgische investeringsbedrijf Vendis Capital heeft een minderheidsaandeel genomen in de Legio Group, het moederbedrijf achter de concepten X²O en Overstock (Garden en Home).

Verdere groei ondersteunen

Met de investering wil Vendis de verdere groei van de groep ondersteunen. X²O heeft momenteel achttien winkels in België en sinds kort ook drie vestigingen in Nederland, Overstock Home heeft dertien filialen in België. 

 

Legio Group werd in 2004 opgericht door huidig CEO Jan Ollevier. “We denken met Vendis de juiste partner aan boord te hebben gehaald voor de verdere uitbouw van de groep.  Vendis is gespecialiseerd in de consumentensector en heeft heel wat ervaring met het uitrollen van succesvolle retailconcepten, zowel nationaal als internationaal”, zegt Ollevier.

 

“We zijn heel tevreden met onze investering in Legio Groep.  De groep heeft sinds haar oprichting een prachtig groeitraject afgelegd en heeft op korte tijd een sleutelpositie verworven in de Belgische badkamer- en tuinmeubelmarkt”, aldus Michiel Deturck, partner van Vendis Capital. “We volgen Jan en zijn team al geruime tijd en zien ernaar uit om een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf.”