Vier Belgen bij 100 beste CEO's ter wereld | RetailDetail

Vier Belgen bij 100 beste CEO’s ter wereld

Vier Belgen bij 100 beste CEO’s ter wereld

In de lijst van de 100 beste CEO's ter wereld, die wordt samengesteld door de Harvard Business Review, zijn dit jaar vier Belgen te vinden. De Nederlanders doen het minder goed: zij ontbreken volledig op de lijst.

Inditex hoogst genoteerde retailer

De Belgen die hun opwachting maken in de lijst zijn Johan Thijs van KBC (plaats 19), Jean François van Boxmeer van Heineken (plaats 25), Ronnie Leten van Atlas Copco (plaats 52) en Jef Colruyt van Colruyt (plaats 70).

 

De retailer die volgens de Harvard Business Review de hoogste plaats op de lijst verdient is Pablo Isla van het Spaanse Inditex. Hij posteert op een derde plaats, na Martin Sorrell van WPP en Lars Rebien Sorensen van Novo Nordisk. Andere bekende namen op de lijst zijn Bernard Arnault van LVMH, Carlos Alves de Brito van AB InBev, Tadashi Yanai van Fast Retailing en Jeff Bezos van Amazon.

 

Voor de lijst bekijkt de Harvard Business Review de prestaties van de CEO's van de 1.200 grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld, die ook nog eens minstens twee jaar in hun huidige functie aan de slag zijn. Onder andere financiële resultaten, sociaal beleid en duurzaamheid worden in rekening genomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Met de shuttlebus naar de Colruyt tijdens Dour Festival

06/07/2018

De Colruyt-supermarkt in Dour legt shuttlebussen in tijdens het Dour Festival. Festivalgangers kunnen zo van het campingterrein naar de supermarkt, die tijdens het evenement een heuse festivalwinkel wordt.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.