Vier Belgen bij 100 beste CEO's ter wereld | RetailDetail

Vier Belgen bij 100 beste CEO’s ter wereld

Vier Belgen bij 100 beste CEO’s ter wereld

In de lijst van de 100 beste CEO's ter wereld, die wordt samengesteld door de Harvard Business Review, zijn dit jaar vier Belgen te vinden. De Nederlanders doen het minder goed: zij ontbreken volledig op de lijst.

Inditex hoogst genoteerde retailer

De Belgen die hun opwachting maken in de lijst zijn Johan Thijs van KBC (plaats 19), Jean François van Boxmeer van Heineken (plaats 25), Ronnie Leten van Atlas Copco (plaats 52) en Jef Colruyt van Colruyt (plaats 70).

 

De retailer die volgens de Harvard Business Review de hoogste plaats op de lijst verdient is Pablo Isla van het Spaanse Inditex. Hij posteert op een derde plaats, na Martin Sorrell van WPP en Lars Rebien Sorensen van Novo Nordisk. Andere bekende namen op de lijst zijn Bernard Arnault van LVMH, Carlos Alves de Brito van AB InBev, Tadashi Yanai van Fast Retailing en Jeff Bezos van Amazon.

 

Voor de lijst bekijkt de Harvard Business Review de prestaties van de CEO's van de 1.200 grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld, die ook nog eens minstens twee jaar in hun huidige functie aan de slag zijn. Onder andere financiële resultaten, sociaal beleid en duurzaamheid worden in rekening genomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.