Waterl’eau biedt exclusief Amerikaans badkamermerk aan

Waterl’eau biedt exclusief Amerikaans badkamermerk aan

Badkamerspecialist Waterl’eau uit Antwerpen is voortaan ook exclusief vertegenwoordiger in België van het Amerikaanse merk Watermark, dat bekend werd met de verkoop van handgemaakte kranen en badkameraccessoires.

Inspiratie uit Brooklyn

“We zijn trots dat we Watermark aan ons portfolio kunnen toevoegen”, legt Bram Lenders van Waterl’eau uit aan Made in Antwerpen. “Net als Waterl’eau is Watermark een familiebedrijf dat vakmanschap hoog in het vaandel draagt. Het is een toonaangevend producent van exclusieve kranen, ambachtelijk vervaardigd in Brooklyn, New York.“

 

Voor de ontwerpen van de kranen wordt dan ook heel wat inspiratie gehaald uit de architectuur van Brooklyn. De kranen zelf zijn te vinden in heel wat luxueuze woningen, maar ook in hotels zoals het Ritz-Carlton.

 

Watermark werd in 1976 opgericht door Herman Abel, de grootvader van huidig voorzitter Avi Abel. “Zijn passie voor hoogwaardige afwerking van diverse metalen was zijn drijfveer. We passen zijn geheime formules nog steeds toe op ons koperwerk. We gebruiken hiervoor machines uit de tijd van mijn grootvader”, aldus Avi Abel.