The Future of Shopping

The Future of Shopping, een levend retaillaboratorium van 5.500m²

 

In het voorjaar van 2020 opent RetailDetail een uniek retaillab in de Stadsfeestzaal in Antwerpen, waar winkelketens en technologiebedrijven samen de allernieuwste concepten testen. Voor het eerst ter wereld ontstaat zo een levend retaillaboratorium van 5.500m².

 

Innovatie in actie, voor consumenten én retailers

RetailDetail neemt in Shopping Stadsfeestzaal twee verdiepingen van in totaal 5.500 vierkante meter in gebruik. Op de tweede verdieping zal de retailhub-showroom gebouwd worden en komen onder andere kantoren, een co-workingruimte, een auditorium, een filmzaal en een evenementenlocatie. Zo bouwt RetailDetail er een gemeenschap van gevestigde bedrijven en start-ups uit, die van elkaar leren en geïnspireerd worden. Ook het RetailDetail-team zelf verhuist naar de nieuwe locatie in december 2019.

Op de eerste verdieping opent begin 2020 een uniek winkellaboratorium waar winkelketens en technologiebedrijven samen de allernieuwste retailconcepten testen. The Future of Shopping geeft de Stadsfeestzaal dus een echt nieuw en uniek winkelcentrum met een heel divers aanbod, dat garant staat voor een buitengewone winkelervaring. Retailers zullen er nieuwe producten voorstellen, innovatieve winkelformules testen en vernieuwende diensten lanceren. Nieuwe voedingconcepten zullen een prominente plaats innemen en een aantrekkingspool vormen voor elke ‘foodie’.

De partners in dit levend laboratorium gaan het winkelgedrag voortdurend meten en analyseren, uiteraard met respect voor de privacy en de wetgeving. The Future of Shopping zal onderzoeken hoe consumenten reageren op technologische innovaties zoals artificiële intelligentie, virtuele realiteit, biometrie en gezichtsherkenning, interactieve communicatiesystemen, mobiele betaaltoepassingen, digitale getrouwheidssystemen en robotisering. 

De verhuur van de beschikbare winkelruimte en het aantrekken van business partners/toeleveranciers verloopt voorspoedig. Retailers en toeleveranciers die interesse hebben om de toekomst van het winkelen mee vorm te geven, kunnen contact opnemen met luka.snoeck@retaildetail.be.