Binnenkijken bij monumentale A.S. Adventure | RetailDetail

Binnenkijken bij monumentale A.S. Adventure

Onlangs nam A.S. Adventure zijn intrek in een prachtig gerestaureerd pand aan de Zonnestraat in Gent. Unieke foto’s van voor én na de verbouwing zie je hier.

Karaktervol

Het pand op huisnummer 6 tot 8 zat jarenlang verborgen achter reclamepanelen en valse plafonds waardoor het eigen, typische karakter van de gevel en het interieur was verdwenen. Eigenaar Vastned Retail Belgium wou het winkelpand opnieuw zijn karaktervolle uitstraling bezorgen en investeerde twee miljoen euro in de renovatie. 

Dat gebeurde in nauw overleg met de dienst Monumentenzorg. De buitengevel werd grondig aangepakt en zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat hersteld. De vide op de tweede verdieping, die was dichtgemaakt om een scheiding te creëren tussen kantoor- en winkelruimte, werd weer geopend, waardoor prachtige art deco glas-in-loodkoepels terug zichtbaar werden.

 

Belevingswinkel

Op 21 oktober nam outdoorketen A.S. Adventure dan zijn intrek in het monumentale gebouw. De keten verhuisde zo van een kleiner pand in de Veldstraat naar een grote belevingswinkel van 3.000m²

 

Het pand in de Zonnestraat werd in 1922 gebouwd door architect Maurice Fétu en huisvestte er aanvankelijk stoffenwinkel Franchomme & Cie. De jongste jaren kon je er winkelen in zaken als Sports Direct, Squatra Reizen en Ulla Popken. Het gebouw werd door de vorige eigenaars verschillende malen verbouwd, waardoor er geen spoor meer te zien was van het eigen, typische karakter van de gevel en het interieur.