RetailHunt: Westland Shopping Center dit najaar onder het mes | RetailDetail

RetailHunt: Westland Shopping Center dit najaar onder het mes

In de herfst start vastgoedpromotor AG Real Estate met renovatiewerken in Westland Shopping Center. Het Anderlechtse winkelcentrum krijgt een volledig nieuwe look, zowel vanbinnen als vanbuiten.

Hele nieuwe look

Tegen 2020 moet het Westland Shopping Center volledig worden getransformeerd, zowel de binnenkant als de buitenkant, laat eigenaar AG Real Estate weten. Het winkelcentrum telt 126 winkels op 36.000 m² en krijgt een hele nieuwe look, waarbij licht en open ruimte centraal komen te staan. De werken werden al in 2016 aangekondigd, maar zullen normaal gezien komend najaar van start gaan. Bij de eerste bekendmaking was er ook sprake van een uitbreiding van 12.000 m² - naast de bestaande zeven hectare - en meer groene wandelpaden.

 

Het winkelcentrum wil ook de omgeving meer betrekken: er zouden bijvoorbeeld een nieuwe speeltuin en verschillende ontmoetingsruimtes komen. Hoeveel geld AG Real Estate in de site pompt, geeft het niet vrij. Het vastgoedbedrijf heeft het alleen over zware investeringen. 

 

Begin 2017 moest de eigenaar ook al kosten doen aan het winkelcentrum uit de jaren 1970, nadat een deel van het valse plafond loskwam en op instorten stond. Het winkelcentrum moest toen enkele dagen de deuren sluiten. Tijdens de nieuwe renovatiewerken zal Westland Shopping wel gewoon open blijven: de werken gebeuren net zoals bij City 2 vooral 's nachts.