Belgische autorijder blijft verslingerd aan diesel

Belgische autorijder blijft verslingerd aan diesel

Van de 288.824 nieuwe personenwagens die het voorbije halfjaar in ons land op de weg kwamen, rijdt nog altijd 60 procent op diesel. Dat blijkt uit het halfjaaroverzicht van automobielkoepel Febiac.

60% nieuwe wagens rijdt op diesel

Aan het einde van het eerste semester van dit jaar waren diesel en benzine goed voor respectievelijk 58,98% en 38,75% van de inschrijvingen. Alternatieve brandstoffen haalden nauwelijks 2,26%, goed voor welgeteld 6.523 auto's. De Belg blijft dus dieselen, ondanks de opeenvolgende begrotingsmaatregelen en accijnsverhogingen. Het aandeel dieselwagens gaat sinds 2008 wel constant achteruit: dat jaar reed 79% van de nieuw ingeschreven auto's nog op diesel.

 

Met 119.882 ingeschreven exemplaren blijven de berlines volgens Febiac het populairste segment, gevolgd door de breaks. Zij moeten wel langzaam maar zeker marktaandeel prijsgeven, ten voordele van SUV's en monovolumes. Die twee categorieën vertegenwoordigen intussen al ruim een vijfde (22%) van de automarkt, en met een groei van 44,79%  over de voorbije vijf jaar is de SUV hét succesnummer van de laatste jaren.

Tags: