Belgische autorijder blijft verslingerd aan diesel

Belgische autorijder blijft verslingerd aan diesel

Van de 288.824 nieuwe personenwagens die het voorbije halfjaar in ons land op de weg kwamen, rijdt nog altijd 60 procent op diesel. Dat blijkt uit het halfjaaroverzicht van automobielkoepel Febiac.

60% nieuwe wagens rijdt op diesel

Aan het einde van het eerste semester van dit jaar waren diesel en benzine goed voor respectievelijk 58,98% en 38,75% van de inschrijvingen. Alternatieve brandstoffen haalden nauwelijks 2,26%, goed voor welgeteld 6.523 auto's. De Belg blijft dus dieselen, ondanks de opeenvolgende begrotingsmaatregelen en accijnsverhogingen. Het aandeel dieselwagens gaat sinds 2008 wel constant achteruit: dat jaar reed 79% van de nieuw ingeschreven auto's nog op diesel.

 

Met 119.882 ingeschreven exemplaren blijven de berlines volgens Febiac het populairste segment, gevolgd door de breaks. Zij moeten wel langzaam maar zeker marktaandeel prijsgeven, ten voordele van SUV's en monovolumes. Die twee categorieën vertegenwoordigen intussen al ruim een vijfde (22%) van de automarkt, en met een groei van 44,79%  over de voorbije vijf jaar is de SUV hét succesnummer van de laatste jaren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top