Belgische autorijder blijft verslingerd aan diesel | RetailDetail

Belgische autorijder blijft verslingerd aan diesel

Belgische autorijder blijft verslingerd aan diesel

Van de 288.824 nieuwe personenwagens die het voorbije halfjaar in ons land op de weg kwamen, rijdt nog altijd 60 procent op diesel. Dat blijkt uit het halfjaaroverzicht van automobielkoepel Febiac.

60% nieuwe wagens rijdt op diesel

Aan het einde van het eerste semester van dit jaar waren diesel en benzine goed voor respectievelijk 58,98% en 38,75% van de inschrijvingen. Alternatieve brandstoffen haalden nauwelijks 2,26%, goed voor welgeteld 6.523 auto's. De Belg blijft dus dieselen, ondanks de opeenvolgende begrotingsmaatregelen en accijnsverhogingen. Het aandeel dieselwagens gaat sinds 2008 wel constant achteruit: dat jaar reed 79% van de nieuw ingeschreven auto's nog op diesel.

 

Met 119.882 ingeschreven exemplaren blijven de berlines volgens Febiac het populairste segment, gevolgd door de breaks. Zij moeten wel langzaam maar zeker marktaandeel prijsgeven, ten voordele van SUV's en monovolumes. Die twee categorieën vertegenwoordigen intussen al ruim een vijfde (22%) van de automarkt, en met een groei van 44,79%  over de voorbije vijf jaar is de SUV hét succesnummer van de laatste jaren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.