30 juni 2016 in Food

Het Amerikaanse voedingsbedrijf Mondelez heeft een bod uitgebracht op de chocoladeproducent Hershey. Dat vertellen bronnen dichtbij de zaak. Elk bod moet wel goedgekeurd worden door de Hershey Trust.

30 juni 2016 in Food

De passie komt voor de winst bij Bi’OK, de biologische supermarktformule die zopas z’n vierde vestiging opende in Grez-Doiceau. RetailDetail Food sprak met Adrienne Rigo en Pauline Henrion, de twee bezielers van het concept.

30 juni 2016 in Elektronica

Morgenochtend opent Fnac in Aalst zijn tiende Belgische winkel. Die is voor een Fnac-vestiging aan de kleine kant (850 m²) en zet dan ook volop in op service bij online bestellingen.

30 juni 2016 in Wonen

BUT,de op twee na grootse woonwinkelketen van Frankrijk, staat op het punt te worden gekocht door een groep rond de gebroeders Seifert, bekend van de Oostenrijkse meubelreus Lutz.

30 juni 2016 in Food

De Europese Commissie is gestart met een onderzoek naar inbreuken op de mededingingsregels door de bierbrouwer AB InBev. Die zou zijn overheersende positie in België gebruikt hebben om de invoer van buitenlandse bieren tegen te gaan.

30 juni 2016 in Vastgoed

Vastgoedontwikkelaar Montea gaat voor het Nederlandse Bortgesius-Bakkersland de grootste bakkerij van Europa bouwen. Eens op kruissnelheid zullen er tot 600.000 broden en gebakjes per dag worden bereid.

30 juni 2016 in Food

De Zuid-Afrikaanse concurrentiewaakhond keurt de overname van SABMiller door AB InBev goed, maar legt wel een aantal voorwaarden op die specifiek gelden voor Zuid-Afrika en allesbehalve onoverkomelijk zijn.

30 juni 2016 in m-Tail

Online warenhuis Wehkamp heeft met Piet Coelewij een nieuwe CEO gevonden. Hij volgt Gert van de Weerdhof op, die in maart van dit jaar de laan werd uitgestuurd.

30 juni 2016 in m-Tail

Het sociale platform Pinterest heeft Shopping with Pinterest aangekondigd, waarmee gebruikers voortaan de mogelijkheid krijgen om producten van verschillende aanbieders te verzamelen in één winkelmandje.

30 juni 2016 in Food

Voedingsreus Danone heeft een minderheidsparticipatie gekocht in het Franse koekjes- en yoghurtbedrijf Michel et Augustin. Dat versierde begin dit jaar nog een megacontract om koekjes te leveren aan de 7.624 vestigingen van Starbucks Café.

Food

Het Amerikaanse voedingsbedrijf Mondelez heeft een bod uitgebracht op de chocoladeproducent Hershey. Dat vertellen bronnen dichtbij de zaak. Elk bod moet wel goedgekeurd worden door de Hershey Trust.

Mode

Morgen starten de zomersolden: voor heel wat handelaars hét moment om een niet bijster geslaagd voorjaar toch nog ietwat glans te geven. Toch zijn de verwachtingen eerder gematigd, zeker bij de zelfstandige boetieks.

  • Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft het voorbije kwartaal niet kunnen voldoen aan de verwachtingen. Zowel de omzet als het aantal verwachte orders waren lager dan de verwachtingen van analisten.

  • Modeketen C&A gaat al zijn activiteiten in Turkije staken. Momenteel heeft de keten er nog 24 winkels, maar die zullen binnenkort allemaal van de hand gedaan worden of sluiten. De beslissing heeft niets te maken met de aanslag in Istanboel.

  • Modehuis McGregor heeft voor elf van de vijftig bedrijfsonderdelen het faillissement aangevraagd, nadat het begin juni al uitstel van betaling kreeg. Alle winkels blijven voorlopig wel geopend.

Back to top