Rode Duivel Fellaini investeert in elektrische wagens | RetailDetail

Rode Duivel Fellaini investeert in elektrische wagens

Rode Duivel Fellaini investeert in elektrische wagens

Topvoetballer Marouane Fellaini gaat 250.000 euro investeren in de oprichting van elektrische laadpalen. De bedoeling is in de komende vier jaar zowat 2500 van dergelijke palen te kunnen plaatsen bij hotels, parkings en supermarkten.

Fellaini scoort met eco

Fellaini investeert in het netwerk van laadpalen via New Energy Solutions Invest, een holding die deze week wordt opgericht en die later nog belangen in andere milieuvriendelijke technologie kan nemen. De palen zullen worden geplaatst en onderhouden door EV-Point, een dochterbedrijf van de groep Solar uit Wetteren. Het bedrijf van zakenman Alex De Swaef moet de palen via zonnepanelen van stroom voorzien, zei zaakgelastige Frans Cobbaert tegen De Tijd.

 

Voor de 25-jarige voetballer van Manchester United en de Rode Duivels is het trouwens niet de eerste stap als investeerder: vorig jaar werd hij eigenaar van Privilège M.F., een boetiek voor heren- en dameskledij aan de Grasmarkt in Brussel. In de rekken hangen merken als Dior, Versace, Just Cavalli en Iceberg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.