Estse doe-het-zelver vervoegt Bricoalliance

Estse doe-het-zelver vervoegt Bricoalliance

Bauhof, de marktleider op het gebied van doe-het-zelf in Estland, sluit zich aan bij Bricoalliance. Met Bauhof sluiten zich 17 winkels aan bij Bricoalliance, waarvan 12 in Estland en 5 in Litouwen. De DHZ-groepering van Belgische bodem vergroot daarmee verder zijn bereik als internationale retailalliantie.

 Bricoalliance stelt zich tot doel sterke zelfstandige DHZ-retailers te alliëren om hun lokale kracht te vergroten. Dit doet het door middel van gezamenlijke aankoop en het uitwisselen van internationale knowhow. General manager Jeroen Lauwers verklaart dan ook bijzonder trots te zijn dat het Estse Bauhof de rangen van Bricoalliance vervoegt.


In Estland is Bauhof met een assortiment van meer dan 40.000 verschillende artikelen en 500 medewerkers de nationale marktleider op het vlak van doe-het-zelf en tuinproducten. Bauhof bedient in zijn winkels zowel de B2B- als de B2C-markt en heeft als unique selling propositions onder meer gebruikscomfort door snelle service, sterke winkellocaties en inspirerende winkelpresentaties gekoppeld aan attractieve prijzen.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Patrick Vandenbogaerde weer aan het roer van Brico

05/12/2017

Patrick Vandenbogaerde is aangesteld als de nieuwe managing director van doe-het-zelfketen Brico. Zijn voorganger Dieter Struye verlaat het bedrijf in februari. 

 

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Hubo viert 25e verjaardag en droomt van sterk Belgisch online merk

09/11/2017

Hubo mag deze maand 25 kaarsjes uitblazen: voor CEO Erwin Van Osta het uitgelezen moment om een feestje te bouwen, maar ook om vooruit te blikken: wordt Hubo “de HuBol.com van de sector”?

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Hoe e-commerce de concurrentie in doe-het-zelf aanwakkert

02/11/2017

De grote doe-het-zelfketens concurreren online met een steeds ruimer assortiment. De impact van pure players blijft voorlopig eerder beperkt, maar het speelveld wijzigt toch. Welke impact verwachten de retailers?

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

Back to top