Estse doe-het-zelver vervoegt Bricoalliance | RetailDetail

Estse doe-het-zelver vervoegt Bricoalliance

Estse doe-het-zelver vervoegt Bricoalliance

Bauhof, de marktleider op het gebied van doe-het-zelf in Estland, sluit zich aan bij Bricoalliance. Met Bauhof sluiten zich 17 winkels aan bij Bricoalliance, waarvan 12 in Estland en 5 in Litouwen. De DHZ-groepering van Belgische bodem vergroot daarmee verder zijn bereik als internationale retailalliantie.

 Bricoalliance stelt zich tot doel sterke zelfstandige DHZ-retailers te alliëren om hun lokale kracht te vergroten. Dit doet het door middel van gezamenlijke aankoop en het uitwisselen van internationale knowhow. General manager Jeroen Lauwers verklaart dan ook bijzonder trots te zijn dat het Estse Bauhof de rangen van Bricoalliance vervoegt.


In Estland is Bauhof met een assortiment van meer dan 40.000 verschillende artikelen en 500 medewerkers de nationale marktleider op het vlak van doe-het-zelf en tuinproducten. Bauhof bedient in zijn winkels zowel de B2B- als de B2C-markt en heeft als unique selling propositions onder meer gebruikscomfort door snelle service, sterke winkellocaties en inspirerende winkelpresentaties gekoppeld aan attractieve prijzen.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Deverfwebshop.be gaat Frans en zoekt partner

14/05/2018

Het Oost-Vlaamse deverfwebshop.be lanceert een Franstalige website: de verfspecialist wil met boutiquepeinture.fr zowel de Waalse als de Franse markt bedienen en zoekt ook een partner voor verdere expansie.

Hubo werkt samen met klussersplatform ListMinut

08/05/2018

Klanten van doe-het-zelfketen Hubo kunnen sinds maandag een beroep doen op de ruim 4.000 klussers van het deelplatform ListMinut. Beide organisaties kondigen een partnerschap aan voor een periode van minstens vijf jaar.

Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg

27/04/2018

Tuincentrum Floralux, in Dadizele goed voor 25.000 m², opent op 1 mei een tweede winkel in het Limburgse Ham. De West-Vlamingen bouwen er een verkooppunt van 15.000 m² op de plaats van het tuincentrum ’t Serreke.

Spontane staking uitgebroken bij Brico

23/04/2018

Afgelopen zaterdag waren alle Brico-winkels in Brussel dicht, net als een aantal vestigingen in Vlaanderen en Wallonië. De medewerkers legden er spontaan het werk neer omdat de Brico in Molenbeek sluit.

Waalse keten van bouwmaterialen Bodymat wordt Allmat

17/04/2018

De Waalse keten van bouwmaterialen Bodymat scheurt zich af van de Franse groepering BigMat en gaat op eigen houtje verder onder de formulenaam Allmat

Het retailprofiel van Erwin Van Osta (Hubo): "Ik geef het toe, ik ben een speed addict"

03/04/2018

Wat brengt de toekomst voor DIY? Op het RetailDetail Congress op 26 april horen we het van Hubo-CEO Erwin Van Osta. Samen met andere Belgische CEO’s geeft hij er een unieke inkijk in ‘onze’ retail. Wie zijn ze en wat drijft hen?