Estse doe-het-zelver vervoegt Bricoalliance

Estse doe-het-zelver vervoegt Bricoalliance

Bauhof, de marktleider op het gebied van doe-het-zelf in Estland, sluit zich aan bij Bricoalliance. Met Bauhof sluiten zich 17 winkels aan bij Bricoalliance, waarvan 12 in Estland en 5 in Litouwen. De DHZ-groepering van Belgische bodem vergroot daarmee verder zijn bereik als internationale retailalliantie.

 Bricoalliance stelt zich tot doel sterke zelfstandige DHZ-retailers te alliëren om hun lokale kracht te vergroten. Dit doet het door middel van gezamenlijke aankoop en het uitwisselen van internationale knowhow. General manager Jeroen Lauwers verklaart dan ook bijzonder trots te zijn dat het Estse Bauhof de rangen van Bricoalliance vervoegt.


In Estland is Bauhof met een assortiment van meer dan 40.000 verschillende artikelen en 500 medewerkers de nationale marktleider op het vlak van doe-het-zelf en tuinproducten. Bauhof bedient in zijn winkels zowel de B2B- als de B2C-markt en heeft als unique selling propositions onder meer gebruikscomfort door snelle service, sterke winkellocaties en inspirerende winkelpresentaties gekoppeld aan attractieve prijzen.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste Sigma Shop van het land geopend

29/09/2017

Interieurbedrijf Kleur op Maat uit Olen heeft een eerste Sigma Shop geopend in Zoerle-Parwijs. Daarmee zet de verffabrikant in België voor het eerst sterk in op de verkoop aan particulieren en niet enkel aan professionelen.

DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Nieuwe formuledirecteur bij Gamma België

14/09/2017

Na het vertrek van Rudi Petit-Jean heeft Gamma België beslist om een formuledirecteur ad interim aan te stellen. Die eer valt te beurt aan Werner Van Gansbeke, die al zeven jaar bij de retailer aan de slag is.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Analyse: Opvolger Rudi Petit-Jean wacht zware taak bij Gamma

22/08/2017

Het plotse afscheid van formuledirecteur Rudi Petit-Jean bij Gamma België roept heel wat vragen op over de toekomst van de doe-het-zelfketen, die in woelig vaarwater zit door ruziënde aandeelhouders. 

Rudi Petit-Jean vertrekt bij Gamma

21/08/2017

Rudi Petit-Jean, de formuledirecteur van Gamma België, zal per 1 oktober 2017 Intergamma verlaten. Hij heeft besloten om zijn loopbaan buiten het bedrijf voort te zetten.

Back to top