Estse doe-het-zelver vervoegt Bricoalliance | RetailDetail

Estse doe-het-zelver vervoegt Bricoalliance

Estse doe-het-zelver vervoegt Bricoalliance

Bauhof, de marktleider op het gebied van doe-het-zelf in Estland, sluit zich aan bij Bricoalliance. Met Bauhof sluiten zich 17 winkels aan bij Bricoalliance, waarvan 12 in Estland en 5 in Litouwen. De DHZ-groepering van Belgische bodem vergroot daarmee verder zijn bereik als internationale retailalliantie.

 Bricoalliance stelt zich tot doel sterke zelfstandige DHZ-retailers te alliëren om hun lokale kracht te vergroten. Dit doet het door middel van gezamenlijke aankoop en het uitwisselen van internationale knowhow. General manager Jeroen Lauwers verklaart dan ook bijzonder trots te zijn dat het Estse Bauhof de rangen van Bricoalliance vervoegt.


In Estland is Bauhof met een assortiment van meer dan 40.000 verschillende artikelen en 500 medewerkers de nationale marktleider op het vlak van doe-het-zelf en tuinproducten. Bauhof bedient in zijn winkels zowel de B2B- als de B2C-markt en heeft als unique selling propositions onder meer gebruikscomfort door snelle service, sterke winkellocaties en inspirerende winkelpresentaties gekoppeld aan attractieve prijzen.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Brico en Brico Planit vernieuwen winkelformules

07/02/2018

Doe-het-zelfketen Brico kiest voor een differentiatiestrategie met drie winkelformats en investeert miljoenen euro’s in een renovatie van het hele winkelnetwerk, aan een ritme van vijf à zes winkels per jaar.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond

05/01/2018

De overname van de doe-het-zelfketen Bricorama door franchisegroep Les Mousquetaires heeft groen licht gekregen van de Franse concurrentiewaakhond. Les Mousquetaires wordt zo de nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt.

 

Brico eist 7 miljoen van Brusselse franchisenemer

05/01/2018

Brico heeft een van zijn franchisenemers voor de rechter gesleept. De doe-het-zelfketen eist zeven miljoen euro van de Brusselse franchisenemer Benimmo en verkreeg al het ontslag van de zaakvoerders. 

 

Back to top