Nintendo heeft nieuwe topman | RetailDetail

Nintendo heeft nieuwe topman

Nintendo heeft nieuwe topman

De Japanse spelcomputerfabrikant Nintendo heeft de 65-jarige Tatsumi Kimishima aangesteld tot nieuwe topman. Kimishima volgt Satoru Iwata op, de man die de Wii introduceerde en deze zomer op 55-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

Amerika- en Pokémon-kenner

Kimishima studeerde rechten aan de Hitotsubashi-universiteit in Tokio, een elite-onderwijsinstelling waar toplui worden klaargestoomd voor de zakenwereld. Tussen 1973 en 1998 werkte Kimishima bij de Japanse Sanwa Bank, vooral in de Verenigde Staten. Kort daarna was hij twee jaar lang directeur van The Pokémon Company, het bedrijf achter spelletjesfiguur Pokémon. Hij zal worden bijgestaan door Genyo Takeda, speciaal adviseur technologie, en Shigeru Miyamoto, creatief brein en bedenker van Super Mario (die het voorbije weekend zijn 30ste verjaardag vierde).

 

Het voorbije jaar was Kimishima CEO van de Noord-Amerikaanse tak van Nintendo. Zijn kennis van de voor de game-industrie zo belangrijke Amerikaanse markt zal Kimishima goed van pas komen. Er wacht hem immers een zware taak: Nintendo zit al jaren in de hoek waar de klappen vallen, omdat veel gamers overstappen naar spelletjes op hun smartphone. Nintendo weigerde lange tijd games voor smartphones te ontwikkelen, maar ging uiteindelijk toch overstag: ten laatste volgend jaar komt het met eigen games voor smartphones op de markt. En niet toevallig is in dat eerste mobiele game de hoofdrol weggelegd voor Pokémon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Back to top