Nintendo heeft nieuwe topman | RetailDetail

Nintendo heeft nieuwe topman

Nintendo heeft nieuwe topman

De Japanse spelcomputerfabrikant Nintendo heeft de 65-jarige Tatsumi Kimishima aangesteld tot nieuwe topman. Kimishima volgt Satoru Iwata op, de man die de Wii introduceerde en deze zomer op 55-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

Amerika- en Pokémon-kenner

Kimishima studeerde rechten aan de Hitotsubashi-universiteit in Tokio, een elite-onderwijsinstelling waar toplui worden klaargestoomd voor de zakenwereld. Tussen 1973 en 1998 werkte Kimishima bij de Japanse Sanwa Bank, vooral in de Verenigde Staten. Kort daarna was hij twee jaar lang directeur van The Pokémon Company, het bedrijf achter spelletjesfiguur Pokémon. Hij zal worden bijgestaan door Genyo Takeda, speciaal adviseur technologie, en Shigeru Miyamoto, creatief brein en bedenker van Super Mario (die het voorbije weekend zijn 30ste verjaardag vierde).

 

Het voorbije jaar was Kimishima CEO van de Noord-Amerikaanse tak van Nintendo. Zijn kennis van de voor de game-industrie zo belangrijke Amerikaanse markt zal Kimishima goed van pas komen. Er wacht hem immers een zware taak: Nintendo zit al jaren in de hoek waar de klappen vallen, omdat veel gamers overstappen naar spelletjes op hun smartphone. Nintendo weigerde lange tijd games voor smartphones te ontwikkelen, maar ging uiteindelijk toch overstag: ten laatste volgend jaar komt het met eigen games voor smartphones op de markt. En niet toevallig is in dat eerste mobiele game de hoofdrol weggelegd voor Pokémon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.