Nintendo heeft nieuwe topman

Nintendo heeft nieuwe topman

De Japanse spelcomputerfabrikant Nintendo heeft de 65-jarige Tatsumi Kimishima aangesteld tot nieuwe topman. Kimishima volgt Satoru Iwata op, de man die de Wii introduceerde en deze zomer op 55-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

Amerika- en Pokémon-kenner

Kimishima studeerde rechten aan de Hitotsubashi-universiteit in Tokio, een elite-onderwijsinstelling waar toplui worden klaargestoomd voor de zakenwereld. Tussen 1973 en 1998 werkte Kimishima bij de Japanse Sanwa Bank, vooral in de Verenigde Staten. Kort daarna was hij twee jaar lang directeur van The Pokémon Company, het bedrijf achter spelletjesfiguur Pokémon. Hij zal worden bijgestaan door Genyo Takeda, speciaal adviseur technologie, en Shigeru Miyamoto, creatief brein en bedenker van Super Mario (die het voorbije weekend zijn 30ste verjaardag vierde).

 

Het voorbije jaar was Kimishima CEO van de Noord-Amerikaanse tak van Nintendo. Zijn kennis van de voor de game-industrie zo belangrijke Amerikaanse markt zal Kimishima goed van pas komen. Er wacht hem immers een zware taak: Nintendo zit al jaren in de hoek waar de klappen vallen, omdat veel gamers overstappen naar spelletjes op hun smartphone. Nintendo weigerde lange tijd games voor smartphones te ontwikkelen, maar ging uiteindelijk toch overstag: ten laatste volgend jaar komt het met eigen games voor smartphones op de markt. En niet toevallig is in dat eerste mobiele game de hoofdrol weggelegd voor Pokémon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Back to top