Colora opent 60ste verfwinkel in Bree | RetailDetail

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree
© Shutterstock

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

 

Persoonlijke, lokale aanpak centraal

“Met Kris Peter Follon kiezen we voor de zestigste keer voor een lokale uitbater”, legt commercieel directeur Ivo Bossuyt uit. “Die zeer persoonlijke, lokale aanpak is iets waar we altijd trouw aan blijven. Kris Peter levert al vijf jaar topwerk als Colora-coach voor meer dan dertig filialen, maar een eigen Colora was echt zijn roeping.” Die verankering is belangrijk voor de winkelformule, want al “sinds de opening in 1981 van de eerste Colora-shop in Brugge staat advies geven centraal”. Elke vestiging moet volgens Bossuyt inspireren, maar ook door haar producten en advies heeft de keten naar eigen zeggen een sterke positie verworven ten opzichte van doe-het-zelfketens. 

 

In de toekomst wil de keten nog meer omnichannel werken: “De consument wil aankopen doen waar en wanneer het hem uitkomt. Hij of zij wil zich laten informeren en adviseren via alle kanalen die hem ter beschikking staan. Daar komen wij graag aan tegemoet. Zowel offline als online”, zegt Ivo Bossuyt, die wel bezweert dat het persoonlijke en lokale centraal blijft staan.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Spontane staking uitgebroken bij Brico

23/04/2018

Afgelopen zaterdag waren alle Brico-winkels in Brussel dicht, net als een aantal vestigingen in Vlaanderen en Wallonië. De medewerkers legden er spontaan het werk neer omdat de Brico in Molenbeek sluit.

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

20/04/2018

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.

Waalse keten van bouwmaterialen Bodymat wordt Allmat

17/04/2018

De Waalse keten van bouwmaterialen Bodymat scheurt zich af van de Franse groepering BigMat en gaat op eigen houtje verder onder de formulenaam Allmat

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.