Ecologisch tuinieren met “Natuurlijk!”

Ecologisch tuinieren met “Natuurlijk!”

Ecologie is ‘hot’. Ook de groene sector bij uitstek – het tuinsegment – kon uiteraard niet achterblijven op de trend. Het biologische tuinproductenmerk Naturen (een dochter van tuinverzorgingsspecialist Scotts) stimuleert de groene vingers nu ook op originele wijze met een boek.

 


Ecologisch tuinieren

Journaliste Laurence Machiels schreef als meter van Naturen het tuinboek ‘Natuurlijk!’. Het boek overtuigt de lezer op toegankelijke wijze van het belang van ecologisch tuinieren. Natuurlijk! geeft in 10 stappen weer hoe men bij het tuinieren eenvoudig een ecologische benadering kan hanteren. De rode draad van haar filosofie is het gemak waarmee je kleine of grotere tuinoppervlakten op een gestructureerde manier kan inrichten door een symbiose te vormen van organische, biologische en natuurlijke toepassingen. Machiels doet dit met een veelheid aan fotomateriaal en onmiddellijk toepasbare tips.

Tuindagen Comeos

Het boek werd voor het eerst aan het retaillandschap voorgesteld op de tuindagen van Comeos, op zondag 8 mei aan het kasteel van het park van Beervelde. Die tuindagen kaderen in de recente inspanningen van de federatie voor meer strategische betrokkenheid van alle actoren die samen invulling bieden aan tuin en terras. Het evenement wil zodoende de grote spelers uit zowel de DIY-sector als tuincentra, plantencentra, kwekerijen  etc. samenbrengen.

 


- Thierry Coeman, Retail Dynamics
 

Tags: