Eurotuin Groep neemt tuincenter in Geraardsbergen over | RetailDetail

Eurotuin Groep neemt tuincenter in Geraardsbergen over

Eurotuin Groep neemt tuincenter in Geraardsbergen over

Eurotuin Groep, een keten van tuincentra uit Merelbeke, start het nieuwe jaar ambitieus: op 1 januari 2012 neemt het bedrijf tuincenter Brambroek in Geraardbergen-Ophasselt over. De overname kadert in een groeiplan van Eurotuin Groep om “een sterke speler te worden in de branche”.

Tuincenter Brambroek wordt na de overname grondig aangepakt en omgebouwd volgens het Eurotuinconcept. Vanaf maart zal het center in Geraardbergen dan ook Eurotuin Ophasselt gaan heten.

 

De overnemer garandeert alvast dat de acquisitie geen negatieve invloed zal hebben op de personeelssamenstelling. “Integendeel, op korte termijn worden een aantal extra aanwervingen voorzien, omdat de winkel zijn openingstijden moet aanpassen aan die van onze andere winkels,” meldt Rudi De Kerpel van Eurotuin Groep. Zo zal het tuincentrum in de toekomst op zondag de hele dag open zijn, terwijl dat tot nu toe enkel op zondagvoormiddag het geval was.

 

Na de overname telt Eurotuin Groep drie vestigingen: Deinze, Merelbeke en Geraardsbergen-Ophasselt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mooie groei, dunne marges voor Aveve

30/07/2018

Achter tuinketen Aveve schuilt een grote groep die in zowat alle facetten van de landbouwsector actief is. De omzet groeit, net als de winst, maar de marges blijven wel flinterdun.

Frank van Oers gaat Intergamma voorzitten

27/07/2018

Frank van Oers is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van de nieuwe Intergamma-organisatie. Die wil de positionering van de winkelketens Gamma en Karwei versterken en de onlineactiviteiten uitbouwen.

Hubo opent in Wevelgem

24/07/2018

De eerder dit jaar overgenomen bouwmarkt Texas in Wevelgem is zopas heropend als een volwaardige Hubo. De doe-het-zelfketen heeft nu 145 vestigingen.

Minder omzet maar meer winst voor Maxeda

23/07/2018

Maxeda, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis en Brico, publiceerde zopas degelijke bedrijfsresultaten. In Nederland gaan de zaken beter dan in België. De groep wil groeien met kleinere stadswinkels.

Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.