Home Depot gaat Interline Brands overnemen | RetailDetail

Home Depot gaat Interline Brands overnemen

Home Depot gaat Interline Brands overnemen

Doe-het-zelfketen Home Depot heeft een overeenkomst om Interline Brands over te nemen voor 1,63 miljard dollar (anderhalf miljard euro). Zo wil het bedrijf zijn afdeling voor professionele klanten verder uitbreiden.

Deal nog dit jaar rond

Interline Brands verkoopt reparatie- en onderhoudsproducten rechtstreeks aan voornamelijk professionele klanten. Het beschikt over merken als Supply Works, HardwareExpress en Barnett. Momenteel is het in handen van Goldman Sachs Capital Partners, P2 Capital Partners LLC en leden van het management.

 

Home Depot beschikt momenteel zelf al over professionele merken zoals DeWalt en Makita. Bill Lennie, die nu nog de leiding heeft over Home Depot in Canada, moet zich gaan bezighouden met de integratie van Interline Brands. Later zal hij dan een nieuwe rol krijgen als hoofd van de afdeling. Hij blijft ook aan het hoofd in Canada tot er een opvolger is.

 

Home Depot verwacht dat de deal voor het einde van oktober dit jaar in orde zal zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe categoriemanagement bij Gamma de shopper ontzorgt

31/05/2018

"Doe-het-zelf is een agressieve, sterk door promoties gedreven markt." Dat zeggen wij niet, maar wel Kristin Van Limbergen, manager categoriemanagement bij Gamma België. Biedt een doorgedreven categoriemanagement dan concurrentieel voordeel?

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Deverfwebshop.be gaat Frans en zoekt partner

14/05/2018

Het Oost-Vlaamse deverfwebshop.be lanceert een Franstalige website: de verfspecialist wil met boutiquepeinture.fr zowel de Waalse als de Franse markt bedienen en zoekt ook een partner voor verdere expansie.

Hubo werkt samen met klussersplatform ListMinut

08/05/2018

Klanten van doe-het-zelfketen Hubo kunnen sinds maandag een beroep doen op de ruim 4.000 klussers van het deelplatform ListMinut. Beide organisaties kondigen een partnerschap aan voor een periode van minstens vijf jaar.

Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg

27/04/2018

Tuincentrum Floralux, in Dadizele goed voor 25.000 m², opent op 1 mei een tweede winkel in het Limburgse Ham. De West-Vlamingen bouwen er een verkooppunt van 15.000 m² op de plaats van het tuincentrum ’t Serreke.