Home Depot gaat Interline Brands overnemen

Home Depot gaat Interline Brands overnemen

Doe-het-zelfketen Home Depot heeft een overeenkomst om Interline Brands over te nemen voor 1,63 miljard dollar (anderhalf miljard euro). Zo wil het bedrijf zijn afdeling voor professionele klanten verder uitbreiden.

Deal nog dit jaar rond

Interline Brands verkoopt reparatie- en onderhoudsproducten rechtstreeks aan voornamelijk professionele klanten. Het beschikt over merken als Supply Works, HardwareExpress en Barnett. Momenteel is het in handen van Goldman Sachs Capital Partners, P2 Capital Partners LLC en leden van het management.

 

Home Depot beschikt momenteel zelf al over professionele merken zoals DeWalt en Makita. Bill Lennie, die nu nog de leiding heeft over Home Depot in Canada, moet zich gaan bezighouden met de integratie van Interline Brands. Later zal hij dan een nieuwe rol krijgen als hoofd van de afdeling. Hij blijft ook aan het hoofd in Canada tot er een opvolger is.

 

Home Depot verwacht dat de deal voor het einde van oktober dit jaar in orde zal zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hubo viert 25e verjaardag en droomt van sterk Belgisch online merk

09/11/2017

Hubo mag deze maand 25 kaarsjes uitblazen: voor CEO Erwin Van Osta het uitgelezen moment om een feestje te bouwen, maar ook om vooruit te blikken: wordt Hubo “de HuBol.com van de sector”?

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Hoe e-commerce de concurrentie in doe-het-zelf aanwakkert

02/11/2017

De grote doe-het-zelfketens concurreren online met een steeds ruimer assortiment. De impact van pure players blijft voorlopig eerder beperkt, maar het speelveld wijzigt toch. Welke impact verwachten de retailers?

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

Eerste Sigma Shop van het land geopend

29/09/2017

Interieurbedrijf Kleur op Maat uit Olen heeft een eerste Sigma Shop geopend in Zoerle-Parwijs. Daarmee zet de verffabrikant in België voor het eerst sterk in op de verkoop aan particulieren en niet enkel aan professionelen.

DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Back to top