Home Depot gaat Interline Brands overnemen

Home Depot gaat Interline Brands overnemen

Doe-het-zelfketen Home Depot heeft een overeenkomst om Interline Brands over te nemen voor 1,63 miljard dollar (anderhalf miljard euro). Zo wil het bedrijf zijn afdeling voor professionele klanten verder uitbreiden.

Deal nog dit jaar rond

Interline Brands verkoopt reparatie- en onderhoudsproducten rechtstreeks aan voornamelijk professionele klanten. Het beschikt over merken als Supply Works, HardwareExpress en Barnett. Momenteel is het in handen van Goldman Sachs Capital Partners, P2 Capital Partners LLC en leden van het management.

 

Home Depot beschikt momenteel zelf al over professionele merken zoals DeWalt en Makita. Bill Lennie, die nu nog de leiding heeft over Home Depot in Canada, moet zich gaan bezighouden met de integratie van Interline Brands. Later zal hij dan een nieuwe rol krijgen als hoofd van de afdeling. Hij blijft ook aan het hoofd in Canada tot er een opvolger is.

 

Home Depot verwacht dat de deal voor het einde van oktober dit jaar in orde zal zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Overname Bricorama door Les Mousquetaires afgerond

05/01/2018

De overname van de doe-het-zelfketen Bricorama door franchisegroep Les Mousquetaires heeft groen licht gekregen van de Franse concurrentiewaakhond. Les Mousquetaires wordt zo de nummer drie op de Franse doe-het-zelfmarkt.

 

Brico eist 7 miljoen van Brusselse franchisenemer

05/01/2018

Brico heeft een van zijn franchisenemers voor de rechter gesleept. De doe-het-zelfketen eist zeven miljoen euro van de Brusselse franchisenemer Benimmo en verkreeg al het ontslag van de zaakvoerders. 

 

Hubo mag niet bouwen in Brasschaat

29/12/2017

Bouwmarktketen Hubo krijgt geen bouwvergunning voor een nieuwe vestiging in Brasschaat,  tussen de Bredabaan, de Rerum Novarulei en de Heislagsebaan. De uitbaters kochten er nochtans al een perceel grond en twee oude panden voor hun nieuwe winkel.

Patrick Vandenbogaerde weer aan het roer van Brico

05/12/2017

Patrick Vandenbogaerde is aangesteld als de nieuwe managing director van doe-het-zelfketen Brico. Zijn voorganger Dieter Struye verlaat het bedrijf in februari. 

 

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Back to top