Home Depot gaat Interline Brands overnemen | RetailDetail

Home Depot gaat Interline Brands overnemen

Home Depot gaat Interline Brands overnemen

Doe-het-zelfketen Home Depot heeft een overeenkomst om Interline Brands over te nemen voor 1,63 miljard dollar (anderhalf miljard euro). Zo wil het bedrijf zijn afdeling voor professionele klanten verder uitbreiden.

Deal nog dit jaar rond

Interline Brands verkoopt reparatie- en onderhoudsproducten rechtstreeks aan voornamelijk professionele klanten. Het beschikt over merken als Supply Works, HardwareExpress en Barnett. Momenteel is het in handen van Goldman Sachs Capital Partners, P2 Capital Partners LLC en leden van het management.

 

Home Depot beschikt momenteel zelf al over professionele merken zoals DeWalt en Makita. Bill Lennie, die nu nog de leiding heeft over Home Depot in Canada, moet zich gaan bezighouden met de integratie van Interline Brands. Later zal hij dan een nieuwe rol krijgen als hoofd van de afdeling. Hij blijft ook aan het hoofd in Canada tot er een opvolger is.

 

Home Depot verwacht dat de deal voor het einde van oktober dit jaar in orde zal zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Brico en Brico Planit vernieuwen winkelformules

07/02/2018

Doe-het-zelfketen Brico kiest voor een differentiatiestrategie met drie winkelformats en investeert miljoenen euro’s in een renovatie van het hele winkelnetwerk, aan een ritme van vijf à zes winkels per jaar.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Back to top