Hubo mag niet bouwen in Brasschaat | RetailDetail

Hubo mag niet bouwen in Brasschaat

Hubo mag niet bouwen in Brasschaat
Foto: Shutterstock

Bouwmarktketen Hubo krijgt geen bouwvergunning voor een nieuwe vestiging in Brasschaat,  tussen de Bredabaan, de Rerum Novarulei en de Heislagsebaan. De uitbaters kochten er nochtans al een perceel grond en twee oude panden voor hun nieuwe winkel.

 

Van winkel in centrum naar Bredabaan

De huidige Hubo aan de Aerdenlei in Brasschaat stoot tegen zijn grenzen aan: het wordt er veel te krap, menen de zaakvoerders. Daarom willen ze de doe-het-zelfzaak verhuizen naar een perceel tussen de Bredabaan, de Rerum Novarulei en de Heislagsebaan. Ze kochten er twee oude panden en een stuk grond, met de bedoeling om er behalve een nieuwe winkel ook zes appartementen te bouwen.

 

Op de aanvraag tot een bouwvergunning komt nu echter een negatief antwoord, weet de Gazet van Antwerpen. Al in oktober werd duidelijk dat er heel wat bezwaarschriften waren binnengekomen tijdens de looptijd van het openbaar onderzoek.

 

Ook de lokale oppositiepartij Brasschaat 2012 liet meteen verstaan tegen de plannen te zijn. “We moeten vermijden dat het daar een tweede Boomsesteenweg wordt”, reageert de partij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Brico en Brico Planit vernieuwen winkelformules

07/02/2018

Doe-het-zelfketen Brico kiest voor een differentiatiestrategie met drie winkelformats en investeert miljoenen euro’s in een renovatie van het hele winkelnetwerk, aan een ritme van vijf à zes winkels per jaar.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Back to top