Hubo mag niet bouwen in Brasschaat | RetailDetail

Hubo mag niet bouwen in Brasschaat

Hubo mag niet bouwen in Brasschaat
Foto: Shutterstock

Bouwmarktketen Hubo krijgt geen bouwvergunning voor een nieuwe vestiging in Brasschaat,  tussen de Bredabaan, de Rerum Novarulei en de Heislagsebaan. De uitbaters kochten er nochtans al een perceel grond en twee oude panden voor hun nieuwe winkel.

 

Van winkel in centrum naar Bredabaan

De huidige Hubo aan de Aerdenlei in Brasschaat stoot tegen zijn grenzen aan: het wordt er veel te krap, menen de zaakvoerders. Daarom willen ze de doe-het-zelfzaak verhuizen naar een perceel tussen de Bredabaan, de Rerum Novarulei en de Heislagsebaan. Ze kochten er twee oude panden en een stuk grond, met de bedoeling om er behalve een nieuwe winkel ook zes appartementen te bouwen.

 

Op de aanvraag tot een bouwvergunning komt nu echter een negatief antwoord, weet de Gazet van Antwerpen. Al in oktober werd duidelijk dat er heel wat bezwaarschriften waren binnengekomen tijdens de looptijd van het openbaar onderzoek.

 

Ook de lokale oppositiepartij Brasschaat 2012 liet meteen verstaan tegen de plannen te zijn. “We moeten vermijden dat het daar een tweede Boomsesteenweg wordt”, reageert de partij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Deverfwebshop.be gaat Frans en zoekt partner

14/05/2018

Het Oost-Vlaamse deverfwebshop.be lanceert een Franstalige website: de verfspecialist wil met boutiquepeinture.fr zowel de Waalse als de Franse markt bedienen en zoekt ook een partner voor verdere expansie.

Hubo werkt samen met klussersplatform ListMinut

08/05/2018

Klanten van doe-het-zelfketen Hubo kunnen sinds maandag een beroep doen op de ruim 4.000 klussers van het deelplatform ListMinut. Beide organisaties kondigen een partnerschap aan voor een periode van minstens vijf jaar.

Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg

27/04/2018

Tuincentrum Floralux, in Dadizele goed voor 25.000 m², opent op 1 mei een tweede winkel in het Limburgse Ham. De West-Vlamingen bouwen er een verkooppunt van 15.000 m² op de plaats van het tuincentrum ’t Serreke.

Spontane staking uitgebroken bij Brico

23/04/2018

Afgelopen zaterdag waren alle Brico-winkels in Brussel dicht, net als een aantal vestigingen in Vlaanderen en Wallonië. De medewerkers legden er spontaan het werk neer omdat de Brico in Molenbeek sluit.