Hubo mag niet bouwen in Brasschaat

Hubo mag niet bouwen in Brasschaat
Foto: Shutterstock

Bouwmarktketen Hubo krijgt geen bouwvergunning voor een nieuwe vestiging in Brasschaat,  tussen de Bredabaan, de Rerum Novarulei en de Heislagsebaan. De uitbaters kochten er nochtans al een perceel grond en twee oude panden voor hun nieuwe winkel.

 

Van winkel in centrum naar Bredabaan

De huidige Hubo aan de Aerdenlei in Brasschaat stoot tegen zijn grenzen aan: het wordt er veel te krap, menen de zaakvoerders. Daarom willen ze de doe-het-zelfzaak verhuizen naar een perceel tussen de Bredabaan, de Rerum Novarulei en de Heislagsebaan. Ze kochten er twee oude panden en een stuk grond, met de bedoeling om er behalve een nieuwe winkel ook zes appartementen te bouwen.

 

Op de aanvraag tot een bouwvergunning komt nu echter een negatief antwoord, weet de Gazet van Antwerpen. Al in oktober werd duidelijk dat er heel wat bezwaarschriften waren binnengekomen tijdens de looptijd van het openbaar onderzoek.

 

Ook de lokale oppositiepartij Brasschaat 2012 liet meteen verstaan tegen de plannen te zijn. “We moeten vermijden dat het daar een tweede Boomsesteenweg wordt”, reageert de partij.